Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sukob predsjednika i ministra obrane

Banožić: Kada Milanović skine oznaku tajnosti, to ću i ja učiniti pa neka javnost prosudi

Zagreb: Ministar Banožić dao je izjavu prije početka sjednice Vlade
Zeljko Lukunic/PIXSELL
20.01.2022.
u 11:59

Imam potpuno povjerenje premijera, ostajem u Vladi, kazao je Banožić

Predsjednik Zoran Milanović poslao je premijeru Andreju Plenkoviću pismo u kojem stoji da on još jednom upozorava na "neprihvatljivo i po Oružane snage RH štetno postupanje ministra obrane Maria Banožića te je zatražio da Vlada žurno naloži deklasifikaciju zapisnika Inspektorata obrane koji se  potvrđuju kako načelnik GS OSRH nije kršio zakon". Isto tako, Milanović navodi u pismu kako ne vidi mogućnost suradnje njega i ministra obrane. 

Mario Banožić komentirao je pismo predsjednika uoči sjednice Vlade.

"Glavni inspektorat je stavio oznaku tajnosti. Pravom reciprociteta zbog svega predlažem da predsjednik Milanović skine klasificiranost s podataka putovanja zbog kojih je nastao problem. Kada on to učini i ja ću skinuti, pa neka javnost prosudi, pa ćete vidjeti da nije sve onako kako piše u pismu", kazao je Banožić. Na pitanje zašto je zatražio nalaz kazao je da se njega zobilazilo kod donošenje odluka.

Na pitanje što je pokazao nalaz Banožić je rekao: "Ja sam rekao da njegovo pismo nije u potpunosti točno". "Objavit ću nalaz kada se dogodi reciprocitet", dodao je na pitanje hoće li objaviti nalaz.

Na pitanje je li Hranj prekršio zakon nije želio odgovoriti.  Na pitanje koji dio Milanovićevog pisma nije točan kazao je: “Nisam čitao pismo, a iz onoga u medijima je pisalo da je utvrđeno da načelnik nije kršio zakon".

"Imam potpuno povjerenje premijera, ostajem u Vladi", kazao je Banožić. "Nemam strah dok god radim pošteno i časno", dodao je Banožić. 

Video: Što je govorio Zoran Milanović u 2021. godini

 

 

Komentara 2

CJ
cjepljeni
12:15 20.01.2022.

Mrš, uz nogu!

IK
ikbmibm
17:41 20.01.2022.

Ne daj se Mario !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije