Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernji TV

Hajdaš Dončić: Kandidat SDP-a za predsjednika? Boris Jokić, ako mene pitate

Petra Maretić Žonja i Siniša Hajdaš Dončić
Foto: Screenshot
1/3
15.05.2018.
u 12:05

Mislim da je HDZ u totalnoj depresiji. U Fimi mediji su krali novce za sebe, a ovdje im ovi kradu novce za druge – nasmijao se Hajdaš Dončić.

Iz Agrokora su "izvučeni lijepi novci" i poplaćani savjetnici i konzultanti koji su "kao nešto radili", rekao je danas u studiju Večernjeg lista Siniša Hajdaš Dončić, potpredsjednik Sabora i član vodstva SDP-a. Bivši ministar prometa smatra da će do nagodbe u Agrokoru doći, ali i predviđa tužbe. Na pitanje o mogućem SDP-ovu kandidatu za predsjednika spomenuo je Borisa Jokića, ali i poručio da bi lijevoliberalna oporba trebala imati zajedničkog kandidata. Izrazio je protivljenje velikoj koaliciji s HDZ-om, a na pitanje bi li SDP išao sa Živim zidom, odgovorio je: "Zašto ne?"

– Nagodba će doći, samo je pitanje koliko će ta nagodba stajati hrvatsku državu u budućnosti. Ima puno nezadovoljnih – rekao je Hajdaš Dončić o Agrokoru, a na pitanje što može predvidjeti, odgovorio je: "Tužbe!"

– To je jedan veliki zagađeni cirkus. U budućnosti će se događati dosta sudskih procesa – dodao je.

Hajdaš Dončić rekao je da će biti dosta malih fiskalnih bombica koje će se morati poplaćati iz proračuna. Rekao je i da kontaminaciju procesa treba rješavati odvojeno od postizanja nagodbe.

– To nisu isti procesi. Ovo je prljavo, ovo je smeće i to treba istražiti od prvog trenutka – rekao je Hajdaš Dončić, dodajući da s druge strane treba omogućiti koncernu da pokuša preživjeti.

Rekao je da ne može tvrditi da je lex Agrokor loš, ali da nitko ne može tvrditi ni da je dobar.

– Mi se moramo odlučiti što u Hrvatskoj želimo. Želimo li crony ortački kapitalizam ili želimo izgraditi ekonomiju na zdravim temeljima, kakvu u Hrvatskoj još nemamo – rekao je Hajdaš Dončić, koji smatra da se ovim procesom šalje loša poruka o Hrvatskoj.

– To se ne radi tako. To se u normalnim državama radi u institucijama države – rekao je Hajdaš Dončić.

Bivši ministar rekao je kako je za vrijeme monetizacije autocesta (za koju napominje da je bila koncesija, a ne monetizacija) u njegovu mandatu otvaranje svih ponuda bilo održano pred novinarima u "Kockici".

– Sve pred institucijama i sve kroz institucije. Ako se bavite javnim poslom, onda koristite službenu podršku ministarstva. Ako je nedostatna, onda unajmite nekog i platite ga. Ako nemaš znanja, plati odvjetnički ured koliko košta. Ali ne možete poslije sudjelovati u procesu – rekao je Hajdaš Dončić.

– "Koliko to košta? Ma bumo se dogovorili". Takvi su najskuplji – rekao je Hajdaš Dončić, dodajući da su takvi bili i "borgovci" referirajući se na skupinu iz prepiske Martine Dalić.

– Mislim da je HDZ u totalnoj depresiji. U Fimi mediji su krali novce za sebe, a ovdje im ovi kradu novce za druge – nasmijao se Hajdaš Dončić.

Hajdaš Dončić rekao je da je protiv velike koalicije s HDZ-om, a na pitanje bi li išao sa Živim zidom kaže: – Zašto ne?

- Hipotetski, ako je Živi zid jak, zašto ne, ako smanje aspiracije... Ako žele biti politička stranka, morat će se i oni mijenjati, ali s druge strane ne mislim ih vrijeđati kao što je Plenković vrijeđao Bunjca – rekao je Hajdaš Dončić dodajući da Živi zid ima problem jer su još u populističkom naletu pa izbjegavaju odgovore na neka pitanja i bježe iz Sabora.

– Ona priča da politika nije ideologija, to neka si objese mačku o rep. Politika jest ideologija – rekao je Hajdaš Dončić.

Hajdaš Dončić rekao je i da Vladu podržavaju neke psihički nestabilne osobe.

– Nek' se prepoznaju. Znate vi, znam i ja – rekao je uza smijeh.

Hajdaš Dončić izrazio je i zabrinutost za proračun u budućnosti.

– Bojim se da ćemo ponovno za godinu i pol, dvije imati probleme s proračunom. Ovo zlatno vrijeme nije iskorišteno za novi setup cijelog sustava. Oni koji se prihvate posla ministra gospodarstva imat će goleme, goleme probleme – rekao je Hajdaš Dončić.

Komentirajući situaciju u SDP-u, rekao je da treba stati na loptu i "čuvati rezultat".

Na pitanje tko bi trebao biti kandidat SDP-a na predsjedničkim izborima, Zoran Milanović ili Tonino Picula, odgovorio je:

Boris Jokić ako mene pitate – rekao je Hajdaš Dončić, dodajući da o tome nije razgovarao s Jokićem.

– Smatram da bi lijevoliberalna oporba trebala imati zajedničkog kandidata. Tko će to biti, o tome ćemo razgovarati kad za to dođe vrijeme – dodao je.

Komentara 29

Avatar Mican999
Mican999
11:51 15.05.2018.

Ma nemojte me zezat da ste toga Pajdaša Lončića zvali da nešto komentira. Od svih ljudi u Lijepoj našoj vi našli njega da komentira Agrokor. Pa on je zadnji koji može nešto komentirati o ekonomiji. Da je po njemu sad bi se vozili po tuđim autocestama i to do neke 2125 godine. E i da oboren je novi Guienesov rekord. On je jedini zagorac koji je uzeo ženino prezime. Bez uvrede svim Zagorkama.

Avatar Mamlazac
Mamlazac
13:17 15.05.2018.

Hajdas Donciceva partija nas je dovela pred bankrot, Mostovci nastavili rabotu. Ne znam tko bi to glasao ponovo osim nepismenih i slijepih.

Avatar mofo
mofo
12:08 15.05.2018.

Stvarno si političar, ono, pravo kafanski.. i nema zgražanja? Nema osuda, ograda...?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije