Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reagirali na priopćenje

UZBV: Damir Jašarević nema legitimitet za ovakve istupe

Damir Jašarević
Goran Jakus/PIXSELL
11.04.2014.
u 12:00

- Nerazumljiv nam je poriv na ovako brutalan i stvarnim činjenicama nepotkrijepljen način, tako agresivno napadati Stožer za obranu hrvatskog Vukovara- navode u priopćenju koje je potpisala tajnica Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara Zorica Gregurić.

Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara u priopćenju koje je potpisala Zorica Gregurić njihova tajnica reagirala je zajedničke izjave Damira Jašarevića i Saveza antifašističkih boraca Hrvatske.

Ističu da Damir Jašarević nema legitimitet za takve istupe, jer niti jedno ovlašteno tijelo Udruge, nije donijelo odluku o zajedničkoj izjavi UZBV i SABH-a koja je objavljena u medijima.

- Zorica Gregurić također je ovlaštena osoba koja zastupa UZBV i ukazala je nakon istupa Damira Jašarevića i gosp. Franje Habulina na ovo protustatutarno postupanje, no način obračunavanja Damira Jašarevića sa neistomišljenicima podsjeća na mračno doba totalitarnih sustava od kojih nam je u najsvježijem sjećanju ostao komunizam- navode u priopćenju.

- Nerazumljiv nam je poriv na ovako brutalan i stvarnim činjenicama nepotkrijepljen način, tako agresivno napadati Stožer za obranu hrvatskog Vukovara-  reagiraju u priopćenju i dodaju kako se iz riječi priopćenja koje su supotpisali Jašarević i Habulin iščitava zastrašujuća mržnja i poziv na linč 'prizivanjem aveti prošlosti'.

Također navode i da je općepoznata činjenica da je članstvo u UZBV u nekoliko navrata odreklo pravo Damiru Jašareviću te odbacilo njegova priopćenja i javne istupe.

- Tako i sada ponovno s gnušanjem odbacujemo u potpunosti ovo priopćenje iskazano u dugu i za potrebe dnevne politike te odrađeno za Partiju kojoj je do kraja ostao odan. Iako ista ta Partija u zadnje vrijeme sa svom žestinom štiti kriminalce u svojim redovima niti ta zaštita ne može i neće biti vječna- piše u priopćenju.

Dodaju i da su iskazali zabrinutost ministru branitelja Predragu Matiću.

- Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara iskazala je zabrinutost i ministru branitelja Predragu Matiću zbog nastavka djelovanja Damira Jašarevića na štetu (i financijsku)UZBV te od prošle godine informirala ministra u nekoliko navrata o kriminalnim djelatnostima te poduzetim radnjama prema mjerodavnim institucijama, no dobili smo nesuvisli odgovor potpisan od strane ministra koji nas nije niti najmanje umirio. Zato sada postavljamo otvoreno pitanje ministru Matiću-stojite li VI ministre iza Damira Jašarevića te opravdavate li postupke istog?- zaključuju u priopćenju. 

>> 'Odbacujemo sve sramotne riječi Damira Jašarevića' 

>> Antifašisti Stožeru: Bojkot u Vukovaru kao uvod u Kristalnu noć

Komentara 2

KN
knezica
12:22 11.04.2014.

Odlično pitanje, a odgovor se podrazumijeva. Ovaj drogeraš je financiran od strane mistra Matića, iako je izbačen iz UZBV. Zato ga i tako zdušno brani. Kako jadno Jašareviću.

DU
Deleted user
13:08 11.04.2014.

Zanimljivo i kada se javno ukaže na nepravilnosti pojedinaca u načinu trošenja novca gradova (Zagreb) i ministarstva branitelja tijekom svih ovih godina netko uvijek koči istragu i postupak, ispada da su sa njim u dilu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije