Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKLON OD HEP-A

Uz Radost djeca se vraćaju čitanju novina

Radost
Patricia Burazin
05.02.2021.
u 10:03

HEP učenicima OŠ Blago Zadro iz Vukovara svaki mjesec osigurava besplatnu Radost

Osnovna škola Blago Zadro u Vukovaru jedna je od tri vukovarske osnovne škole čiji učenici nižih razreda svakoga mjeseca primaju besplatne primjerke dječjeg časopisa Radost. Kao i za druge dvije, besplatne primjerke Radosti za OŠ Blago Zadro svakoga mjeseca osigurava HEP.

– Možda se to nekome ne čini toliko važno, ali riječ je o iznimno važnoj akciji zbog koje posebno zahvaljujem HEP-u. Okružena najrazličitijom modernom tehnologijom, djeca sve manje čitaju i listaju, a ovo je način kako da ih se nauči da listaju novine i čitaju. Drugim riječima, djeca na ovaj način stječu naviku čitanja što je izuzetno važno za njih i društvo u cjelini. Stoga je ovo primjer koji bi trebale slijediti i druge društveno odgovorne tvrtke kako bi bio obuhvaćen što veći broj djece – kaže učiteljica 2. a razreda ove škole Patricija Burazin.

Govoreći o časopisu, kaže kako su djeca svaki put kada dolazi novi broj Radosti u školu izuzetno uzbuđena te se toga dana, bez obzira na planirano, mora pronaći vremena da oni malo prolistaju časopis, vide tekstove koji se nude, stripove, postere… Tek poslije toga može se nastaviti raditi ono što je planirano.

– Svatko od njih ima nešto što posebno voli i što uvijek prvo otvori i čita. Radost je i meni iznimno draga. Jako je važno i to što svatko od njih dobiva svoj primjerak časopisa i može ga nositi kući. Među djecom tada nema odvajanja, jer činjenica je da većina ne bi bila pretplaćena da nema donacije HEP-a. To je važno i nama učiteljima jer onda Radost možemo koristiti i kao alternativni udžbenik – ističe Burazin.

Dodaje da Radost ima izuzetno kvalitetan sadržaj prilagođen djeci pa svatko može naučiti i saznati puno toga. Podsjeća i na to da časopis prati školski plan i program, ali i razne važne datume, obljetnice, godišnja doba… Zbog tekstova koji se nude, časopis je iznimno važan i za učenje čitanja. Najavljuje kako će u budućnosti, možda već i u ovom polugodištu, i njezini učenici slati svoje radove u redakciju kako bi bili objavljeni u Radosti. Učenici ne kriju zadovoljstvo časopisom koji primaju, ističući kako im je jako važno što ga mogu nositi kući i tamo još danima prelistavati i čitati. Jedni vole Radost zbog stripova, drugi zbog križaljki. Neki od učenika posebno vole tekstove o životinjama i planetu Zemlji, a drugi se vesele temama iz povijesti, stripovima…

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije