Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Digitalni učenički inkubator - platforma za učenike viših razreda osnovnih škola i srednjoškolce

Na natječaj se mogu prijaviti i projekti kojima škola želi nešto poboljšati ili promijeniti u zajednici, poput razvoja školskog okoliša i smišljanja aktivnosti i programa za umirovljenike
02. veljače 2021. u 10:10 0 komentara 111 prikaza
škola na daljinu
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Učenici viših razreda osnovnih i srednjih škola od sada na raspolaganju na platformi stellarplatform.com. imaju i online sustav za razvoj kreativnih i poduzetničkih potencijala pod nazivom Digitalni učenički inkubator.

Ilustracija PRIRUČNICI U PRIPREMI Đaci će se na simulatoru potresa u školama pripremati za katastrofe

Cilj spomenutog on-line sustava kojeg su zajednički pokrenuli Školska knjiga, Institut za inovacije i Znanstveni centar izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment jest potaknuti učenike da se angažiraju i povežu u nečemu što vole ili u čemu su strastveni, u širokom rasponu od sporta, glazbe, umjetnosti i edukacija do tehnologije i online aplikacija. 

Na natječaj se mogu prijaviti i projekti kojima škola želi nešto poboljšati ili promijeniti u zajednici, poput razvoja školskog okoliša i smišljanja aktivnosti i programa za umirovljenike. Dobrodošli su prijedlozi vezani za aktualne društvene teme kao što su klimatske promjene, online sigurnost, ekološka proizvodnja i razvoj poljoprivrede te inovativne ideje za pomoć u svakidašnjem životu ili radu djece s posebnim potrebama.

Ilustracija Dijana Jurasić Država odlučuje o kavi na terasi, a župani o školama?

 – U Digitalnom učeničkom inkubatoru mogu besplatno sudjelovati učenici svih viših razreda osnovnih te srednjih škola u Hrvatskoj. Učenici se za sudjelovanje moraju javiti učitelju koji ih zatim prijavljuje u inkubator s pomoću online obrasca. Tijekom trajanja inkubatora svi prijavljeni učenici polazit će predavanja i učiti od praktičara kojima su kreativnost, inovacije i poduzetništvo svakidašnjica te, rješavajući komplete zadataka, razvijati ideje i projekte u timovima. Nismo željeli davati okvire i ograničenja u projektima koji se mogu prijaviti na natječaj, nego potaknuti učenike da razmišljaju o stvarima koje ih čine sretnima kako bi tu strast usmjerili u razvoj ideja i projekata – kazao je Goran Vlašić, jedan od organizatora projekta. Najbolji projekti bit će nagrađeni, a u ocjenjivanju će presuditi tri komponente: originalnost, smislenost/korisnost i utjecaj projekta na korisnike te na društvo u cjelini.

Predsjednik Zoran Milanović
junak našeg doba
Piše Miljenko Jergović: Zoran Milanović, javnost bez medija
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.