Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sustav otkrio nepravilnosti

Hrebak uz pomoć digitalizacije otkrio da zaposlenica Grada krade

računalo
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL/Ilustracija
1/2
31.10.2019.
u 13:34

– Sustav je otkrio nepravilnosti i mi smo poduzeli potrebne korake unutar gradske uprave i izvijestili državne institucije o ovom slučaju – kratko je kazao Hrebak

Grad Bjelovar nastavlja u smjeru digitalizacije, a tome uvelike pridonosi i novi digitalni servis koji ubrzava proces obrade i praćenja predmeta koje su građani uputili Gradu. Riječ je o Sustavu informiranja građana (SIG), s pomoću kojeg će Bjelovarčani odsad imati mogućnost svoje zahtjeve, koje su predali u gradskoj pisarnici, pratiti u svakoj fazi postupka.

Kako objašnjava gradonačelnik Dario Hrebak, ovaj bi sustav informiranja trebao građanima olakšati brojne procedure, ali će istodobno i gradonačelniku dati uvid u te procese.

– To znači da svaki građanin koji dolazi u gradsku upravu podnosi određen zahtjev u našoj pisarnici, nakon čega će dobiti PIN s pomoću kojeg će kod kuće putem aplikacije na stranici Grada moći pogledati kome je njegov predmet dodijeljen, kad je spreman za rješavanje i koga od gradskih službenika treba kontaktirati kako bi mogao znati stanje svog predmeta – objasnio je Hrebak dodavši kako će to i njemu biti dobar alat putem kojeg će točno znati koliko koji predmet stoji kod određenog službenika. Odnosno, sam građanin moći će se osobno požaliti gradonačelniku.

Što se pak ostalih digitalnih procesa tiče, Hrebak je napomenuo kako i bjelovarski studenti uskoro mogu očekivati novitet.

– Predstavili smo projekt digitalizacije gradske uprave, a tijekom godine nastavit ćemo predstavljati sve one benefite koje označava digitalizacija gradske uprave. Tako ćemo i novi natječaj za stipendije raditi putem aplikacije koja će biti spremna za otprilike dva tjedna. Naši studenti jednostavno će moći putem računala uputiti zahtjev i dobiti u nekoliko dana odgovor je li im stipendija odobrena ili nije – najavio je gradonačelnik Dario Hrebak.

Digitalizacija je donijela i gradskoj upravi neočekivane vijesti pa su zbog povećane kontrole trošenja novca i jednu zaposlenicu uhvatili s prstima u pekmezu. Naime, navodno je uhvaćena jedna od zaposlenica koja je imala doticaja s gotovinom i plaćanjem računa u infocentru u gradskoj upravi. Navodno je riječ o više tisuća kuna koji nisu uvedeni u sustav i građanima su počele stizati opomene za već plaćene račune. Gradonačelnik Dario Hrebak na naš upit potvrdio je da se doista nešto događa s time u vezi.

– Sustav je otkrio nepravilnosti i mi smo poduzeli potrebne korake u gradskoj upravi i izvijestili državne institucije o ovom slučaju – kratko je kazao Hrebak.

Ključne riječi

Komentara 6

MA
MarkoMaras
13:57 31.10.2019.

Bravo, samo naprijed! Te programe za transparentnost trebali bi uvesti i svi drugi gradovi, moramo mi građani vršiti pritisak na gradonačelnike. A najbolji mi je taj sustav da građani prate spise - nema više činovnika koji su mali bogovi i odlučuju hoće li otvoriti tvoj spis danas ili za mjesec dana, a ti doma šuti i čekaj. Sve se vidi! Stvarno mi dođe da se preselim u Bjelovar.

Avatar Zagor 74
Zagor 74
14:05 31.10.2019.

Sad ste ovime onemogućili bilo kakvu informatizaciju...jer će svaki projekt krajnji korisnici sabotirati!

BA
Barbasmora
13:56 31.10.2019.

Krasti od Boga izabranom narodu...pa to je Grijeh!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije