Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NAŠE DOMAĆE'

Uvodi se jedinstvena oznaka kvalitete hrvatskih proizvoda

12.06.2019.
u 08:55

Zahtjev za oznaku podnosit će se njihovu Ministarstvu, a da bi se ona dodijelila, strogo će se kontrolirati sastav i podrijetlo proizvoda

Danas završava e-savjetovanje o prijedlogu pravilnika o nacionalnom sustavu kvalitete po kojem će se hrvatski poljoprivredni i prehrambeni proizvodi s posebnim karakteristikama uskoro označavati markicom “Naše domaće”.

Iz Ministarstva poljoprivrede kažu kako je riječ je o dobrovoljnoj, besplatnoj oznaci u svrhu postizanja bolje prepoznatljivosti i promidžbe te zaštite proizvođača od nepoštenih praksi, a dodjeljivat će se u sektorima proizvodnje i prerade mlijeka, mesa, voća i povrća, uljarica, proizvodnje meda i jaja te u sektoru ribarstva i akvakulture.

Zahtjev za oznaku podnosit će se njihovu Ministarstvu, a da bi se ona dodijelila, strogo će se kontrolirati sastav i podrijetlo proizvoda, izvornost i način proizvodnje sirovine, dobrobit životinja, duljina prijevoza, brzina prerade sirovine, tretiranje pri skladištenju i transportu...

Doznajemo kako oznaka neće biti nova u nizu, nego znak koji će na prvi pogled potrošaču signalizirati da je na polici hrvatski proizvod, a zamijenit će dosadašnje oznake poput “Meso hrvatskih farmi”, “Mlijeko hrvatskih farmi”... 

Komentara 2

PR
propalismoFranjoskroz
11:38 12.06.2019.

Pogledajte Roksovu facu.I sve vam je jasno

SK
Skviki
09:34 12.06.2019.

Treba svu uvoznu hranu prije nego uđe u prodaju prekontrolirati na ispravnost i na ne dozvoljene pesticide i hebricide i nabit im 25% carine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije