Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJEŠNA SURADNJA

Uvođenjem privatne zaštite u zračne luke započela je nova era sigurnosti

Foto: Securitas Hrvatska
1/5
11.04.2024.
u 13:26

Obilježena je 10. godišnjica Securitas Hrvatska Avijacije te uspješna suradnja s Međunarodnom zračnom lukom Zagreb

Securitas Hrvatska Avijacija, vodeća tvrtka na hrvatskom tržištu privatne zaštite, danas je uz partnere, zaposlenike i uzvanike obilježila 10. godišnjicu uspješnog poslovanja u VIP salonu Međunarodne zračne luke Franjo Tuđman. Događaju su prisustvovali član Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb David Gabelica, načelnik Uprave za granicu Ministarstva unutarnjih poslova RH Zoran Ninčeno, voditelj Ureda za zaštitu zračnog prometa Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo Zvonko Šimašek i švedska veleposlanica gđa Anna Boda.

„Kao sustav smo bili skeptični da tako važan dio sigurnosti preuzima privatni sektor, međutim i nakon 10 godina se pokazalo da je sigurnost na visokoj razini i da imamo partnera s kojim dobro surađujemo“, naglasio je Zoran Ničeno iz MUP-a, dok je David Gabelica iz MZLZ-a istaknuo kako je Securitasov Smart Line, automatizirana linija, donijela veliku pozitivnu promjenu i ubrzala nekoliko puta pregled putnika i ručne prtljage.

Kroz zračnu luku Zagreb u 2023. godini prošlo je 3.723,650 putnika, a dnevno ih u prosjeku kroz zaštitne preglede prođe 5.000. U ovih deset godina, Securitas Hrvatska kontinuirano podiže standarde sigurnosti u zračnom prometu, osiguravajući zaštitu putnika, zaposlenika i zrakoplova. Upravo uvođenjem privatne zaštite u zračne luke prije deset godina započela je nova era sigurnosti, prije tog ključnog trenutka, sigurnosne poslove u zračnim lukama obavljala je policija. No, ulaskom u Europsku uniju, ti su poslovi prepušteni profesionalnim zaštitarskim tvrtkama poput Securitasa.

"Uspjeli smo opravdati povjerenje dobiveno od policije. Ova desetogodišnjica predstavlja priliku za podsjećanje na naš put i ponos na postignute rezltate. Securitas Hrvatska Avijacija neumorno radi na podizanju sigurnosnih standarda pružajući pouzdanu zaštitu za milijune putnika koji prolaze kroz naše zračne luke svake godine", rekao je Ivan Ročić, direktor Avijacije i prodaje u tvrtki Securitas.

Posebnu zahvalu dobili su i zaposlenici Securitas Hrvatska Avijacije koji su u kompaniji od samih početka uvođenja privatne zaštite u zračne luke te su prigodno nagrađeni za svoj predan rad.

„Danas smo osim u Zagrebu, prisutni i u Dubrovniku i u Puli. Ovo je vrlo važan datum za Securitas u Hrvatskoj jer je deset godina prisutnosti na zagrebačkom aerodromu dokaz da smo najbolji kad je u pitanju sigurnost putnika, zračnih luka i avio kompanija. Jako ozbiljno shvaćamo naš posao te naši djelatnici obavljaju preglede putnika i prtljage na najvišoj profesionalnoj razini“, istaknuo je Ivan Funčić, predsjednik uprave Securitas Hrvatska.

Usluge koje Securitas pruža uključuju zaštitni pregled putnika, osoblja i ručne prtljage te pregled putovnica, tjelesnu i tehničku zaštitu, zaštitu od požara te kontrolu pristupa i objekata upotrebom pasa. RTG operateri osiguravaju visoku razinu sigurnosti i učinkovitost kroz integrirana rješenja koja štite putnike i zrakoplove.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije