Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA POVREDE PRAVA

Ustavni sud odbio tužbu Željka Dolačkog

Zagreb: Nastavak suđenja bivšem načelniku zagrebačke krim policije Željku Dolačkom
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
21.05.2023.
u 18:05

Dolački je naveo da su mu postupanjem Vrhovnog suda narušena temeljna ljudska prava i slobode, ali Vrhovni sud je njegove žalbene prigovore ocijenio neosnovanima jer je u njima ponovio sve što je prigovarao i tijekom suđenja.

Željku Dolačkom, bivšem voditelju Služe organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke, osuđenom na šest godina zatvora zbog zloporabe položaja, odbijena je ustavna tužba. Zagrebački Županijski sud nepravomoćno ga je osudio u veljači 2019., a tu je presudu godinu kasnije potvrdio i Vrhovni sud.

Riječ je o  o nestanku novca i zlata iz sefa u uredu Dolačkog, koji su oduzeti u pretragama kod više osumnjičenika u slučajevima kojima je rukovodio, a on se teretio da je inscenirao provalu u svoj ured, kako bi to prikrio te da je sebi pribavio  protupravno  stečenu imovinsku korist od 3,3 milijuna kuna. Novac nije nađen. Dolački je ustavnu tužbu podnio 2. travnja 2021., tražeći  ukidanje nepravomoćne i pravomoćne presude. Potom je koji mjesec kasnije, nadopunio ustavnu tužbu, predloživši podizanje zahtjeva za zaštitu zakonitosti.

POVEZANI ČLANCI:

Smatrao je da mu je povrijeđeno pravo na pravično suđenje i pravo na obrazloženu sudsku odluku. U ustavnoj tužbi naveo je kako Vrhovni sud nije ocijenio  njegove brojne žalbene navode, a žalio se na neprihvaćanje njegovih dokaza, pogrešno utvrđeno činjenično stanje...Naveo je  da su mu postupanjem Vrhovnog suda narušena temeljna ljudska prava i slobode. No Ustavni sud mu nije dao za pravo, obrazloživši  da je Vrhovni sud njegove žalbene prigovore ocijenio neosnovanima jer je u njima ponovio sve što je prigovarao i tijekom suđenja. Dolački je  tvrdio da su neki dokazi prikupljeni protiv njega na nezakonit način, no sudovi su utvrdili da je riječ o zakonitim dokazima.

>> VIDEO Jelić osnovao stranku AP – Akcija za promjene

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije