Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kamp mladih SDP-a

Usred šumskih predjela Kalnika "tešu" program za juriš na vlast

Kalnik\'
Sergej Novosel/VLM
27.08.2010.
u 14:50

Mladi najveće oporbene stranke iznad Križevaca će s odraslima govoriti o razvoju zemlje, a bitno im je i da se mogu zabaviti

Kalničku goru, teren koji je pod vlasti HDZ-a i HSS-a, danas su zaposjeli crveni! Bez panike, nije riječ ni o kakvim ratnim operacijama, kakve je opisao poznati "Mačak pod šljemom" Joža Horvat, već o Ljetnom kampu mladih SDP-a, koji je za vikend u naselju Šiljevec. Barem 50-ak, a moguće i stotinu članova Foruma mladih SDP-a iz cijele Hrvatske, u lovačkom domu, koje im je ustupilo LD Kalnik iz Sv. Petra Orehovca, razgovarat će o gospodarskom razvoju, decentralizaciji, regionalizaciji svoje domovine.

- Kamp nam služi i kao priprema za parlamentarne izbore 2011. - kaže Mihael Truščec uime organizatora iz FM-a Križevaca i županije, dodajući da će se, u interaktivnim predavanjima s gostima, govoriti i o viziji razvoja zemlje do 2020. A da je plan ozbiljan, dokazuje i popis odraslih SDP-ovaca, sve "prvoboraca" u Saboru, gradovima ili županijama - Branko Grčić, Zvonimir Mršić, Goran Maras, Zlatko Komadina. No, partijci će imati vremena i za "partijanje", što je važan, ako ne i najvažniji motiv kampa.

- Cilj nam je upoznati se i maksimalno povezati s forumašima iz zemlje, spavat ćemo u šatorima, a imamo i izlet u Planinarski dom i na Stari grad Kalnik - veli Truščec. Na sličnim događajima ove stranke bilo je i partizanske i titovske ikonografije, što su ljudi izvana shvaćali kao provokaciju, no Križevčani vele, ako se isto pojavi i na Kalniku, da u tome ne vide ništa loše, jer "i stav našeg hrvatskog predsjednika prema tome je poznat". Ivan Knok, šef SDP-a Križevaca, poručuje da je kamp šansa za mlade koji će u budućnosti preuzeti vlast u državi.

Ključne riječi

Komentara 1

VU
vucko
10:37 29.08.2010.

Koliko se sjecam je3dna stara legenda govori da su prilikom opsade Kalnika ,kada je nestalo hrane seljaci hranili branioce sa sljivama. Sada ponovo opsada pod drugim uvjetima a mladi ce dobiti sljive,koje jos nisu sazrjele ( bit ce trckaranja) a oni stariji sljivovicu . Nastavak price citat cemo u VL !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije