Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDVIĐENO PREKO E-GRAĐANA

Sredinom ožujka kreće probni popis stanovništva u 5 županija

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
18.02.2021.
u 14:38

Ovogodišnji popis stanovništva odgođen je zbog epidemiološke situacije, a točan novi termin odredit će se ovisno o epidemiološkoj situaciji

Prvog dana ožujka počinje probni popis stanovništva. U odnosu na prijašnje popise, novost je prikupljanje podataka putem sustava e-Građani i korištenje računala pri unosu podataka na terenu.

Glavna ravnateljica Državnog zavoda za statistiku Lidija Brković kaže da će se probni popis stanovništva, kućanstava i stanova 2021. provoditi u Varaždinskoj, Primorsko-goranskoj, Osječko-baranjskoj, Splitsko-dalmatinskoj županiji i Gradu Zagrebu gdje je izabrano po deset popisnih krugova s nešto više od 5000 kućanstava.

- Cilj probnog popisa je provjera pripremljenih organizacijskih i informatičkih rješenja u prikupljanju i obradi popisnih podataka kako bi se pravodobno pripremila provedba te otklonili eventualni nedostaci. Od  1. do 7. ožujka 2021. kućanstva će se moći samostalno popisati popunjavanjem elektroničkog upitnika prijavom u sustav e-Građani, dok će popisivači s pomoću prijenosnih računala od 8. do 15. ožujka 2021. obavljati popisivanje dolaskom na adresu kućanstva - rekla je L. Brković na sastanku u Varaždinu.

Ovogodišnji popis stanovništva odgođen je zbog epidemiološke situacije. Točan novi termin odredit će se ovisno o epidemiološkoj situaciji i rezultatima probnog popisa.

Svi podaci prikupljeni ovim probnim istraživanjem službena su tajna.

Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

Komentara 6

DU
Deleted user
14:58 18.02.2021.

u eri digitalizacije jos nisu napravili registar stanovinistva...a kada ce ...ne zna se....ili zna se ....ne ce nikada...

DA
DarthVader
20:41 18.02.2021.

Taj popis je beskoristan i neprikazuje pravo stanje. Za vrijeme popisa nije svako doma. Kod zadnjeg popisa nisam bio popisan ni ja, kao ni zena i kcerka. Uzaludno trosenje novca6. Jedino relevantno o broju stanovnistva je policijsko izvjesce. A to nije ni osobna iskaznica, vec prijavni kupon. Po policijskom izvjescu grad Zagreb ima milijuna i pedeset tisuca stanovnika, a po zadnjem popisu nesto ispod 800000 stanovnika. Tako je i u drugim podrucima. Ponavljam, kod popisa nisu svi popisani.

DU
Deleted user
14:53 18.02.2021.

po tom popisu koji vodi vrhunska staticarka moze nas biti i 3 i 5 milijuna....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije