Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tehnološki broj 1

Tradicija Večernjaka u spoju s najmodernijom tehnologijom

portal vecernji (1)
Foto: Vecernji
27.10.2013.
u 18:00

Večernji je prvi informativni portal u Hrvatskoj u takozvanoj responsive tehnologiji.

Portal Večernjeg lista zasjao je u novom ruhu s pregršt noviteta za sve čitatelje, a posebice za one koji vole sudjelovati u kreiranju sadržaja. Projekt je trajao 10 mjeseci, uloženo je mnogo truda, znanja i inovacija. Projektni menadžer Ivan Jozić i glavni urednik portala Dario Markas upravljali su promjenama, a kreativnost je iskazao i cijeli Styrijin tim razvoja, dok dizajn i frontend potpisuje Trikoder.

Potpuno nov proizvod

– Večernji je prvi informativni portal u Hrvatskoj u takozvanoj responsive tehnologiji, što znači da će se veličina portala prilagođavati veličini svakog ekrana: monitora računala, tableta ili mobitela. Vecernji.hr potpuno je nov proizvod i po dizajnu i prema sadržaju i funkcionalnostima – ističe Jozić i dodaje da je Styrijin tim razvoja kreirao svu tehnologiju iza portala.

Osim novih tehnologija koje pomažu da surfanje portalom bude što ugodnije, i to na svim uređajima, novosti ima i u sadržaju.

– Tu je novi Večernji sada bogatiji i ušminkaniji jer mnogo se uložilo u moderne prezentacijske izmjene. Galerije fotografija i videomaterijali su istaknuti, članke možemo geolocirati, prezentacija sadržaja je modularna i prilagodljiva tipu sadržaja.... Novi Večernji idealan je medij za informiranje u svakom trenutku i na svakom uređaju – poručuje Ivan Jozić, a Markas nastavlja:

– Želimo čitateljima omogućiti da na jednom portalu nađu baš sve što ih zanima, a da to bude pregledno i vrlo jednostavno za korištenje. Osim čitanja vijesti, volite nagradne igre, sportski ste fanatik, želite biti informirani o svemu što se danas događa u vašem gradu, zanima vas gdje možete naći novu haljinu na popustu? Večernji list donosit će vam sve to i još puno više.

VL Inicijativa

Čitateljima su omogućili još veću moć u kreiranju sadržaja, a to će im najbolje pokazati VL Inicijativa.

– VL Inicijativa jedinstven je koncept u kojem će naši čitatelji davati rješenja za probleme u društvu, i to istovremeno komentarima, unošenjem fotografija i videa te na društvenim mrežama – kaže Dario Markas.

Predstavljanje novog portala Večernjeg lista očekuje se za nekoliko dana, a dotad na vecernji.hr možete čitati i o ostalim novitetima projektnog tima.

>>Novi Vecernji.hr: Prezentacija i funkcionalnosti na svjetskoj razini

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije