Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA

USKOK ušao u gradsko poglavarstvo u Petrinji, prikupljaju dokumente oko Dumbovića

Petrinjski gradonačelnik Dumbović o prosvjedu lokalnih građevinskih obrtnika i poduzetnika
Nikola Cutuk/PIXSELL
05.12.2022.
u 10:33

Nakon što su prikupili dokumentaciju u poglavarstvu, otišli su u gradsku tvrtku

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) ušao je u gradsko poglavarstvo grada Petrinje zbog uzimanja dokumentacije u slučaju bivšeg gradonačenika Darinka Dumbovića, nakon čega su otišli u gradsku tvrtku Privredu, javlja 24sata.

U tijeku je gradska skupština grada Petrinje na kojoj je Dumbović aktivirao svoj mandat u vijeću.

Iz istražnog zatvora izašao u rujnu

Darinko Dumbović, podsjećamo, bivši je gradonačelnik Petrinje i saborski zastupnik Reformista. 

On je u rujnu ove godine pušten je iz istražnog zatvora gdje je završio 14. lipnja ove godine pod sumnjom na počinjenje kaznenih djela nezakonitog pogodovanja i pomaganja u nezakonitom pogodovanju.  USKOK ga je sumnjičio da je u razdoblju od listopada 2019. do svibnja 2021. godine, kao gradonačelnik Grada Petrinje, protuzakonito osigurao dodjelu poslova trgovačkom društvu kojemu je stvarni voditelj poslovanja bio sin bivšeg gradonačelnika, u vrijednosti od najmanje 9,167.944,68 kuna. Investitor radova bio je Grad Petrinja. Dumbović je odbacio sve optužbe.

U ovom trenutku nije poznato je li današnji dolazak USKOK-a u gradsko poglavarstvo vezan uz ranije navedeni slučaj.

Uskoro opširnije

Ključne riječi

Komentara 3

GR
grodar
10:40 05.12.2022.

ajde više u remetinac s njim

LJ
ljeto90
10:44 05.12.2022.

Gdje je nestao novac za obnovu potresom razrušene banije??? Gdje je silni građevinski materijal za obnovu ljudi i dan danas u kontejnerima??? Da im niste rasprodali firme vjerujem da bi sami obnovili???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije