Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

USKOK podigao optužnicu protiv dvoje sudaca, sređivali manje kazne

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Splitu podigao optužnicu ukupno protiv četvero hrvatskih državljana među kojima je i dvoje sudaca
13. svibnja 2019. u 15:46 9 komentara 1750 prikaza
USKOK
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Splitu podigao optužnicu protiv četvero hrvatskih državljana I. K. (1956.), D. M. (1962.), B. P. (1978.), M. T. (1987.) zbog počinjenja kaznenih djela primanja i davanja mita, zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti. 

Neslužbeno doznajemo da se radi o sucu iz Knina Ivanu Krvavici, i sutkinji iz Šibenika Dolores Milaković. Oni su osumnjičeni da su primali mito u zamjenu za blaže kazne.

Jegulje Zločinačko udruženje Podignuta optužnica protiv krijumčara 252.000 jegulja vrijednih 3 mil. kn

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Optužnicom se I. okr., kao sucu Prekršajnog suda u Šibeniku, Stalne službe u Kninu, stavlja na teret da je, od 8. do 22. veljače 2018., u Kninu, na traženje III. okr. pristao da mu, u postupku koji se vodi protiv njega povodom prigovora kojeg je napisao u njegovo ime na obvezni prekršajni nalog Policijske postaje Knin zbog počinjenja prekršaja u cestovnom prometu, izrekne što blažu novčanu kaznu i da mu ne izrekne predloženu zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom, za što je od III. okr. zauzvrat zatražio novčanu nagradu. Nakon što je od III. okr. primio 100 eura I. okr. je postupio sukladno traženju III. okr. te mu je, zanemarujući pri tome raniju osuđivanost III. okr. zbog prekršaja protiv javnog reda i mira te prekršaja u cestovnom prometu, izrekao novčanu kaznu od 600,00 kuna bez izricanja mjere zabrane upravljanja motornim vozilom.

Nadalje, I. okr. je 15. veljače 2018., nakon što je primio u rad spis protiv IV. okr. zbog prekršaja u prometu, od IV. okr. zatražio da mu plati 2.000,00 kuna nudeći da će mu zauzvrat izreći blažu novčanu kaznu od predložene kazne od 3.000,00 kuna i da mu neće izreći mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom. Nakon što je IV. okr. pristao i predao mu 2.000,00 kuna, I. okr. mu je izrekao novčanu kaznu od 1.000,00 kuna bez izricanja mjere zabrane upravljanja motornim vozilom. Osim navedenog, II. okr. je, kao sutkinja Prekršajnog suda u Šibeniku, od 8. veljače do 7. ožujka 2018., u Šibeniku, na traženje I. okr. pristala da u postupku koji se vodi protiv njegovog poznanika, zbog počinjenja prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nezaustavljanja po naredbi policijskog službenika i nekorištenja sigurnosnog pojasa, izrekne što blažu kaznu od predložene novčane kazne od ukupno 6.200,00 kuna te da mu zbog navedenog ne izda zabranu upravljanja motornim vozilom.

Ministarstvo graditeljstva UHIĆENJA U MINISTARSTVU Davali mito da se ne ruši etaža hotela, za 660 eura dopunili građevinsku...

Potom su se dogovorili da I. okr. u ime svoga poznanika napiše obranu u kojoj će između ostalog navesti da ta osoba nije osuđivana, a zatim je II. okr., iako je uvidom u prekršajnu evidenciju utvrdila da je isti već kažnjavan, poznaniku I. okr. izrekla ukupnu novčanu kaznu od 1.700,00 kuna bez izricanja mjere zabrane upravljanja motornim vozilom. Nadalje, I. okr. je 22. prosinca 2017., u Kninu, na traženje poznanika, napisao i u njegovo ime potpisao prigovor na obvezni prekršajni nalog iako je znao da je rok za podnošenje prigovora istekao. Zatim je na prigovoru, da ne bio odbačen kao nepravodoban, otisnuo prijemni pečat Suda kojim je potvrdio da je prigovor podnesen u zakonskom roku te ga je potom, uz popratni dopis datiran kao da ga je napisao 19. prosinca 2017., dostavio na nadležno postupanje Policijskoj postaji Knin", stoji u priopćenju.

oglasila se
Nakon teškog razdoblja Nives Ivanišević zavapila: 'Ne mogu i ne želim više'
NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...
 • paleontolog:

  hrvatsko pravosudje

 • Avatar siva_sova
  siva_sova:

  šteta što se adeze bori protiv lustracije i javnih imovinskig kartica sudaca

 • domxerex:

  Nedavno u Nu2 Aca Stanković se pokidao dokazivati kako nema korupcije u pravosuđu. Sada hoćete reći kako on griješi!?