Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ KRIŽIĆ

Uskok dao izjavu o provaljivanju u prazne državne stanove

Nenad Križić
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/2
27.03.2019.
u 15:42

Nakon što je Telegram objavio SMS poruke u kojima zamjenik ministra branitelja govori 49-godišnjem branitelju "provali u stan, a mi ćemo zažmiriti" Uskok je pokrenuo izvide.

Uskok je u srijedu izvijestio da "na temelju rezultata provedenih izvida" nije utvrđena sumnja bi pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić ili koja druga službena osoba u Ministarstvu hrvatskih branitelja te Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje "počinila kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti".

"Nakon medijskih objava o tome da je pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić radi rješavanja stambenog problema Maria Vrbanića, istoga putem poruka u Viber aplikaciji obavijestio da je molio državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolu Mažara da Mariu Vrbaniću omogući provalu u neki od praznih državnih stanova te da na to zažmiri, provedeni su izvidi tijekom kojih je pribavljena relevantna dokumentacija i obavljeni su obavijesni razgovori s više osoba.

Na temelju rezultata provedenih izvida nije utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je u navedenom slučaju počinjeno kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti", izvijestio je Uskok.

Križića je Vlada u siječnju na osobni zahtjev razriješila dužnosti, a ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved novinarima je prokomentirao da je Križić napravio propust u najboljoj namjeri.

Razriješen je nakon što je Telegram objavio njegove SMS poruke u kojima on 49-godišnjem hrvatskom branitelju Mariju Vrbaniću, koji ga moli da mu riješi stambeno pitanje, sugerira da "provali u stan, a mi ćemo zažmiriti".

Telegram je objavio članak u kojem se kaže da im je Vrbanić, koji živi u Vukovaru u unajmljenom stanu i tvrdi da nema nikakvih stalnih prihoda, ispričao kako je nebrojeno puta razgovarao s pomoćnikom ministra branitelja Križićem, a u nekoliko navrata i sa samim ministrom Medvedom, da mu pomognu u stambenom zbrinjavanju.

Tvrdio je i kako je dobio bezbroj obećanja, a onda mu je Križić rekao kako će razgovarati s državnim tajnikom Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolom Mažarom, da "malo okrene glavu" i dopusti Vrbaniću da provali u neki od praznih stanova.

"Nakon svih medijskih napisa, Ministarstvo hrvatskih branitelja je provelo raščlambu cjelokupnog tog postupanja. Radi se o ozbiljnom i odgovornom djelatniku koji je dvije godine obnašao dužnost pomoćnika ministra, čovjeku koji je uložio iznimno veliki napor u taj resor - stambeni i pravni poslovi", kazao je Medved novinarima nakon sjednice Vlade.

Potpisan ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava za rekonstrukciju rotora

Komentara 2

GE
generacija57
16:13 27.03.2019.

Kršio zakon a nije kriv?

RP
rpzagreb
16:35 27.03.2019.

Očito je formirana zaštićena sekta koja nikada i ni za što nije kriva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije