Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nina Obuljen Koržinek

Vlada RH ulaže 16 milijuna kuna na području Vukovarsko-srijemske županije

Nina Obuljen Koržinek
Foto: Branimir Bradarić
1/3
19.03.2019.
u 14:34

Naglasak je na velikom investicijskome projektu kojega Ministarstvo kulture realizira zajedno sa Vukovarsko-srijemskom županijom i Vinkovcima kao gradom

Kroz razne projekte tijekom tekuće godine Ministarstvo kulture Vlade RH će na područje Vukovarsko-srijemske županije uložiti 16 milijuna kuna. Najavila je to tijekom posjete županiji ministrica kulture Nina Obuljen koržinek koja je tijekom sastanka sa županom Božom Galićem razgovarala o prioritetima ulaganja u kulturu.   

-Naglasak je na velikom investicijskome projektu kojega Ministarstvo kulture realizira zajedno sa Vukovarsko-srijemskom županijom i Vinkovcima kao gradom. Radi se o izgradnji  Gradske knjižnice Vinkovci koja je izgorjela 1991. godine i do sada nije obnovljena. To je jedan dug kojega imamo i prema Gradu Vinkovcima i prema ovome dijelu Hrvatske ali i prema našem sustavu knjižnica, rekla je Obuljen Koržinek.

Dodala je kako je bilo je riječi i o budućem financijskom razdoblju ali i o obnovi Kulturnoga doma u Županji te izgradnji Arheološkog parka Vučedol. Obuljen Koržinek je istaknula kako je Arheološki park Vučedol strateški projekt vrijedan preko 100 milijuna kuna.

-Taj projekt se počeo provoditi prije nekih godinu dana. Radi se u fazama na dokumentaciji pri čemu je rok završetka dvije godine. Ovih dana trebali bi započeti i prvi radovi, najavila je ministrica kulture.

Tijekom sastanka sa Galićem bilo je riječi i rješavanju odnosa Rodne kuće Antuna Gustava Matoša u Tovarniku. Ministrica je rekla kako se radi o kompleksnom i višegodišnjem problemu te je najavila kako će se Ministarstvo kulture namjerava intenzivnije uključiti u rješavanje ovoga problema.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar PURGERICA1
PURGERICA1
18:00 19.03.2019.

Ma 100 % će se uključiti "ozbiljnije u rješavanje dovršetka" rodne kuće i kulturnog centra A. G. Matoša! Odrađujuje ona to odlično s Maticom hrvatskom. Opstruiraju dovršetak jer na istoku naše države i srijema ne smije biti "utvrda" imenom Matoš!! Sram vas bilo, i vas i ministarstvo! Kako ste obilježili 105 godišnjiccu smrti velikog Matoša prije 2 dana, 17.03.2019.! Matoš, 1907., o kako aktualan i danas: " ...U šarmantnoj pozi moderni poganac Najmio ga stranac, da nam metne lanac Taj klatež, što o pravdi blebeće On za tuđu korist laže, kleveće... "

MO
moškov
14:42 19.03.2019.

Jel tamo proteroristicko zvo ...pupovcev surogat zupanije

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
15:38 19.03.2019.

O dobri naš Hrvatski Bože najveća Ti hvala i slava što si svoje najvjernije stado na brdovitom Balkanu osiromašio duhom (obezumio), koje će se ubrzo preseliti u Tvoje Kraljevstvo Nebesko u stampedu. Sve što pastiri Tvojeg stada rade je čistaa uvreda ljudskog razuma. Tako utući desetke miliona kuna u obnovu knjižnice u Vinkovcima ima logiku samo u toliko da se u istoj uhljebe vjerodomoljubni potomci naših zaslužnih i osloboditelja i branitelja, te izgradi sigurno obivalište za slijepe miševe-šišmiše (kao ranije rukometne arene). Tvoje najvjernije stado koje sačinjavaju vjerodomoljubi siromašni duhom će obilaziti široko i daleko oko knjiznice (kao djavo oko križa), jer knjige više nitko ne daje ni kao prigodne poklone, o čitanju ovih iz knjižnica se ni ne pomišlja u vrijeme interneta. Ni djavo nije tako crn kako izgleda, jer će sa knjižnicom omastiti brke kompradori naše vjerodomoljubne ZNA SE vlasti, a čiji dužnosnici neće takodjer u svemu tome ostati kratkih rukava, zar ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije