Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Urugvaj i Hrvatska jačat će ekonomsku suradnju

Zoran Milanović je Hrvatima u Santiagu najavio domovinu kao zemlju za ulaganja
27. siječnja 2013. u 17:22 7 komentara 7 prikaza
jose mujica,zoran milanović (1)
Foto: Reuters/PIXSELL

Zadnjeg dana skupa u Čileu, na kojem su se okupili šefovi zemalja Latinske Amerike i karipskih zemalja te Europske unije, premijera Zorana Milanovića očekuje još jedan sastanak s liderima koji dogovaraju jaču suradnju Latinske Amerike i Europe na održivom razvoju. Pred hrvatskom zajednicom u Santiagu rekao je da želi da Hrvatska za nekoliko godina bude jedna od država za poslovanje u Europi, a tijekom dana u to će obećanje dano zajednici Estado Croatia imati priliku uvjeriti i 60-ak moćnika.

A o boljoj suradnji s Urugvajem već se dogovorila Vesna Pusić, ministrica vanjskih i europskih poslova. Urugvaj će diplomatski pokrivati Hrvatsku, dogovorila je s predsjednikom Joseom Mujicom, a otvorit će se put ekonomskoj suradnji.

– Moramo imati visokoobrazovano stanovništvo da bismo mogli iskoristiti svoje komparativne prednosti. Zato smo govorili o mogućnosti suradnje na razini sveučilišta – kazala je Pusić nakon sastanka s Mujicom poznatim kao najsiromašnijim predsjednikom svijeta, čovjekom koji živi skromno u svom selu i zalaže se osobnim primjerom i politikom za održivi razvoj.

– Osoba je to visoka moralnog integriteta i služi kao pozitivna slika razvoja ne samo Urugvaja nego cijelog latinoameričkog kontinenta – istaknula je Pusić oduševljena sastankom sa skromnim predsjednikom, a iz Čilea je još jednom poručila da nema izmjena termina sastanka zbog Ljubljanske banke.

>> Urugvaj će se brinuti da stanovnici puše dobru 'travu'

kostajnica
NA GRANICI EU
Tužna priča iz hrvatskog grada: 'Znate kakva je situacija kad je čak i gradonačelnik odselio'
Biciklisti
PROMO
Kako izabrati pravi bicikl
  • baš:

    Zanimljiv je ovaj naslov ispod? Dobra trava, pušenje, briga, ekonomska suradnja? Vrlo zanimljiv kontekst, zar ne?

  • polde:

    Hrvatska tako može prodavati svoje svijetsko priznate brendove u Urugvaj !

  • kreont:

    U podnaslovu piše ekonomska suradnja, a u tekstu, a na dnu texta neka puše travu i bude im ljepo. Zapravo nisu isplatili niti cijenu karata.