Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijedlog zakona

Urugvaj će se brinuti da stanovnici puše dobru 'travu'

marihuana
MUP
06.11.2012.
u 15:30

– Želimo osigurati da droga koju će legalno distribuirati država bude bolje kvalitete i slične cijene kao marihuana na crnom tržištu – kazao je šef urugvajskog Odbora za droge.

Ako urugvajski zastupnici prihvate plan da se dozvoli ograničena konzumacija marihuane, tada će vlasti kontrolirati kvalitetu i količinu "trave" koja cirkulira, piše Inter Aksyon.

– Želimo osigurati da droga koju će legalno distribuirati država bude bolje kvalitete i slične cijene kao marihuana koja se sada može naći na crnom tržištu – kazao je šef urugvajskog Nacionalnog odbora za droge Julio Calzada.

Predsjednik gerilac podržava promjene

Prijedlog zakona pred zastupnike je stigao još u kolovozu, a podržao ga je predsjednik Jose Mujica, koji je po profesiji liječnik, a proslavio se kao ljevičarski gerilac. Posjedovanje manjih količina marihuane u Urugvaju nije ilegalno, ali prodaja je nezakonita. Planom je predviđeno da u budućnosti vlasti nadziru distribuciju marihuane. Svaki Urugvajac će mjesečno smjeti kupiti 40 grama "trave" za osobne potrebe.

Caldaza je kazao da će konzumenti dobiti neku vrstu "osobne iskaznice", bez imena i fotografije, na kojoj će biti barkod kojim će se regulirati da ljudi ne uzimaju više od dopuštenih 40 grama.

Vlada želi smanjiti kriminal povezan s drogom koji je proteklih godina uzeo maha u Urugvaju.

>>Hoće li Washington prvi u Americi legalizirati marihuanu?

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Aahz
Aahz
18:37 06.11.2012.

To je prava država :)

RA
rafaell
17:20 06.11.2012.

odličan zakon ,nešto slično bi trebalo i kod nas

DU
Deleted user
17:39 06.11.2012.

pljugaju ili pasu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije