Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA

Erdoganov ured: Turski lider nije nikada hvalio Hitlerov stil vladanja

Recep Tayyip Erdogan
Foto: Uli Deck/DPA/Pixsell
01.01.2016.
u 22:02

"Neprihvatljivo" je predsjednikove izjave uzimati kao "pozitivno referiranje na Hitlerovu Njemačku"

Ured turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana objavio je danas da su mediji pogrešno interpretirali predsjednikovu izjavu o Hitlerovoj Njemačkoj kao učinkovitom predsjedničkom sustavu u unitarnoj državi.

Ured je reagirao na lavinu kritika u Turskoj i inozemstvu koju je Erdogan izazvao u četvrtak kada je pri povratku iz Saudijske Arabije na pitanje je li u Turskoj moguć izvršni predsjednički sustav, a da se istodobno zadrži unitarna struktura države, odgovorio: "Već postoje primjeri u svijetu. Vidite to u Hitlerovoj Njemačkoj". 

Erdogan, koji više od desetljeća kreira tursku politiku, želi da predsjednik dobije izvršne ovlasti kako bi se uspostavio predsjednički sustav .

"Neprihvatljivo" je predsjednikove izjave uzimati kao "pozitivno referiranje na Hitlerovu Njemačku", objavio je ured danas i podsjetio na Erdoganove ranije osude holokausta i antisemitizma.  Erdogan je samo htio reći da predsjednički sustav može postojati u unitarnoj državi s jakom centraliziranom vladom i u državi s federalnim uređenjem, navodi ured.

"Ako se sustav zlorabi može voditi lošem upravljanju i posljedica je katastrofa kakva je bila Hitlerova Njemačka... Važno je nastaviti pošteno upravljanje koje služi naciji", navodi se u izjavi koju je prenio dnevnik Zaman.

>> Erdogan: Hitlerova Njemačka primjer je učinkovitog predsjedničkog sustava

Komentara 4

Avatar superhik74
superhik74
23:14 01.01.2016.

He, he, he ...izjasnio se sponzor ISIL-a tko mu je uzor u vladanju. Glavno da smo mi obvezni ici ginuti i "braniti" te Turske balije sponzore islamskog terorizma, dok se navodno istovremeno zajedno s ostalim NATO-vcima protiv istih "borimo". Paa ovo niti u romanima Alan Forda nije bilo moguce. Realnost nadmasuje mastu.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
09:20 02.01.2016.

Nije ga hvalio nego ga je primjenjivao u praksi. A to će raditi i u buduće.

MA
maliMalecki
02:47 02.01.2016.

Sve je na ovom svijetu moguće kada se scenario piše u Hollywood-u...prejadno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije