Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osuđen zbog marihuane

Ured predsjednice zaprimio izvješće Ministarstva pravosuđa o pomilovanju Huanita Luksetića

Huanito Luksetić
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/3
21.02.2019.
u 13:51

Ministar Bošnjaković nije želio novinarima otkriti obrazloženje pomilovanja, kratko poručivši da će to predsjednica učiniti u svojoj odluci

Iz Ureda predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović potvrdili su u četvrtak da su zaprimili izvješće Ministarstva pravosuđa vezano uz molbe o pomilovanjima osuđenika, među kojima i molbu Huanita Luksetića.

Prema proceduri, slijedi priprema odluke koja ide na potpis predsjednici koja je već ranije najavila da će pomilovati Luksetića, kojem je drugostupanjski sud nedavno potvrdio osuđujuću presudu Općinskog suda u Rijeci na dvije godine zatvora.

Luksetić, koji boluje od multiple skleroze, osuđen je za ilegalnu proizvodnju marihuane radi prodaje, iako je u svojoj obrani tvrdio da je marihuanu uzgajao zbog proizvodnje kanabisova ulja, koje ublažava simptome te teške bolesti. Nakon toga odluka se šalje u Ministarstvo pravosuđa jer je ono temeljem Zakona o pomilovanju dužno obavijestiti podnositelje molbe o odluci predsjednice. Nakon toga odluka se objavljuje u Narodnim novinama.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković potvrdio je danas da je u Ured predsjednice poslano mišljenje o molbama za pomilovanje, no nije želio novinarima otkriti obrazloženje pomilovanja, kratko poručivši da će to predsjednica učiniti u svojoj odluci.

"Ima više slojeva toga, nalaz Centra za socijalnu skrb, izvješće liječnika i moje", kazao je Bošnjaković.

Pogledajte i video s prosvjeda podrške Huanitu:

Ključne riječi

Komentara 2

NE
Neo001
16:46 21.02.2019.

Neka je pomilovan, a sada ga treba protjerati iz Hrvatske tamo gdje je droga legalizirana, zbog naše djece koja su već previše izložena mafiji droge.

ZD
zdip
14:45 21.02.2019.

Huanito je moderni Isus! Prek njegove grbače će se legalizirat marihuana!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije