Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPRAVNO VIJEĆE ODLUČILO

Vagić novi ravnatelj Vinogradske, Zadravec se ne vraća na mjesto šefice radiologije

Prof. Davor Vagić
Matija Habljak/PIXSELL
21.06.2021.
u 10:12

Zadravec nije priložila ovjerenu potvrdu o nepostojanju sukoba interesa pa njezina kandidatura nije uzeta u obzir

Na jutrošnjoj sjednici Upravnog vijeća KBC-a Sestre milosrdnice za novog ravnatelja Vinogradske bolnice izabran je prof. dr. Davor Vagić. Osim Vagića, za mjesto ravnatelja prijavile su se i prof. dr. Vanja Bašić Kes te prof. dr. Dijana Zadravec. No, kako je otkrio predsjednik Upravnog vijeća Tomislav Dulibić, Zadravec nije priložila ovjerenu potvrdu o nepostojanju sukoba interesa pa nije bila pozvana na predstavljanje programa.

Vagić se nakon sjednice zahvalio kolegi Vatavuku što je bolnicu preuzeo u teškom trenutku.

– Na prvom mjestu zahvaljujem svim djelatnicima KBC-a Sestre milosrdnice jer zadnja godina i pol bila je jako naporna za ovu bolnicu. Osim COVID krize, imali smo i dva potresa koji su oštetili našu bolnicu. Shvaćam ovo kao veliku odgovornost i mislim da idemo prema izlasku iz ove krize. Zahvaljujem se i našim osnivačima na ovom dijelu potpore koju smo imali jer smo mi državna bolnica – rekao je prof. Vagić u izjavama za medije nakon održane sjednice.

Predsjednik Upravnog vijeća istaknuo je da su na predstavljanju programa bila dva vrhunska kandidata, ali ono što je prevagnulo jest menadžersko iskustvo kod prof. Vagića.

– Poslije razgovora s kandidatima te uvida u njihove programe u kojima su dali svoju viziju upravljanja tom bolničkom ustanovom, Upravno vijeće odlučilo je da u iduće četiri godine povjeri upravljanje Kliničkim bolničkim centrom Sestre milosrdnice profesoru dr. sc. Davoru Vagiću – rekao je Dulibić.

Vagić je istaknuo da mu je glavni cilj vratiti mir u bolnicu i sigurnost djelatnicima i pacijentima. Na pitanje što će biti s Dijanom Zadravec, rekao je da misli da ona svoj posao radiologa zna raditi dobro.

– Što se tiče drugih stvari, vidjet ću s kolegom Vatavukom. Kada dođe s bolovanja radit će svoj posao. Ne vidim problem u tome – rekao je Vagić, dodajući da se neće vratiti na mjesto predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju.

Vagić je najavio i da će profesora Vatavuka zamoliti da vodi radiologiju do novog natječaja na kojemu će se birati novi predstojnik ili predstojnica Zavoda, a koji je predviđen za jesen.

Komentara 6

AD
adminka
11:22 21.06.2021.

..ipak..javnosti ste dužni objasniti da li su optužbe Zadravec istinite, ako jesu zašto ništa ne poduzimate ili ako optužbe nisu istinite- to javnost treba informirati, jednako kao i ako je tako, kako ćete kazniti djelatnicu koju širi laži o poslovanju bolnice i zdravstva?

PU
paul-umpe
10:42 21.06.2021.

neka su maknuli onog mesara Zovaka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije