Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNO OSUĐEN

Upao u kiosk 2014. i ostavio DNK. Šest godina kasnije zbog tog DNK je otkriven

Ilustracija
Sanjin Strukic/PIXSELL
08.09.2023.
u 08:48

Krunoslava V.  se tereti da je 2. veljače 2014. u 18.05 u Vinkovcima ušao u kiosk Tobacco shop u Ulici bana Jelačića 5. Bio je maskiran maramom, dok je u ruci držao kuhinjski nož kojim je zaprijetio prodavačici

Kad je u veljači 2014.  pijan i drogiran krenuo u razbojnički pohod naoružan kuhinjskim nožem, Krunoslav V. (35), vjerojatno nije mislio da će biti ulovljen, a još manje da će ga devet godina kasnije na optuženičku klupu, pa posljedično i iza rešetaka dovesti - DNK. Koji je postojao u policijskim datotekama, vodio se  kao nepoznat, sve dok se nije poklopio s njegovim.

No krenimo redom. Krunoslava V.  se tereti da je 2. veljače 2014. u 18.05 u Vinkovcima ušao u kiosk Tobacco shop u Ulici bana Jelačića 5. Bio je maskiran maramom, dok je u ruci držao kuhinjski nož kojim je zaprijetio prodavačici. 

- Daj pare ili ću te ubiti! - zaprijetio joj je.

Preplašena žena mu je odgovorila:

- Nemoj mene, nemoj mene!

Potom se odmaknula, da bi on iz ladice uzeo 33.952 kuna (4506 eura) prije no što je pobjegao. Osim toga tereti ga se i da je 22. listopada 2020. oko 19 sati u Krajiškoj ulici upao u trgovinu. Opet je bio maskiran, samo medicinskom maskom, a u ruci je držao predmet nalik pištolj. Zaprijetio je blagajnici, tražeći da otvori blagajnu, nakon čega je odnio  770 kuna.

VEZANI ČLANCI:

Zbog navedenog je na Županijskom sudu u Vukovaru osuđen je na jedinstvenu kaznu od tri godine i osam mjeseci zatvora. Za svako razbojstvo mu je izrečena pojedinačna kazna od po tri godine zatvora, koja je onda objedinjena u jedinstvenu. Izrečena mu je i sigurnosna mjera liječenja od ovisnosti, a mora vratiti i novac koji je odnio iz kioska i trgovine, ukupno oko 34.000 kuna.

Optužnica protiv njega je podignuta u kolovozu 2022., a on je u obrani nijekao krivnju. No tijekom suđenja su saslušane svjedokinje, a pregledane su i snimke videonadzora. Osim toga, tužiteljstvo je u više navrata tražilo usporedbu DNK nađenog 2014. u kiosku s mogućim počiniteljima. I to nije davalo rezultata sve do 22. listopada 2020. kada je  nakon razbojstva u trgovini razbojstva nađen DNK nepoznatog muškarca. Kada je taj DNK kompariran s onim u policijskim bazama prvo je ispostavilo da se podudara s onim Krunoslava V. A zatim se podudarao i s onim nađenim na mjestu razbojstva iz 2014.

Inače Krunoslav V. je dugogodišnji ovisnik o alkoholu i drogama, koji duže vrijeme živi u Njemačkoj gdje radi kao pomoćni kuhar,  a u trenutku počinjenja razbojstva je bio smanjeno ubrojiv.  Počinjenja razbojstva iz 2014. je nijekao dok je ono iz 2020. priznao.

- Ušao sam u tu trgovinu s maskom i pištoljem koji je bio prazan. To je bio plinski pištolj. Blagajnicu sam zatražio novac, a kasnije sam ga potrošio na alkohol i marihuanu. Inače u tu sam trgovinu dolazio oko dva puta tjedno, od moje je kuće udaljena dva i pol kilometra. Prije tog događaja bio sam kod kuće. Bio sam pijan, uputio sam se prema gradu, trebao mi je novac, prolazio sam pored trgovine... U to vrijeme bio sam nezaposlen, a u siječnju 2021. sam otišao u Njemačku raditi, gdje sam  i uhićen. Više od tri godine sam konzumirao kokain  i alkohol svaki dan, gram kokaina po danu te po šest piva i bocu viskija svaki dan. Trenutno se liječim od ovisnosti - branio se Krunoslav V.

Negirao je da je počinio razbojstvo  2014. no sud je  naveo da je zbog DNK nesporno utvrđeno da je. Olakotno mu je cijenjen protok vremena, to što je neosuđivan, što je izrazio žaljenje i kajanje, što je bio smanjeno ubrojiv.

VIDEO Prelet MiG-ova na ispraćaju generala Antona Tusa

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije