Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I TREĆINA ŠKOLA

UNESCO: Više od 500 milijuna djece nema pristup pitkoj vodi i sanitarijama

AFRICA-CHINA-AIDED WATER PROJECTS
Foto: Chen Yaqin/XINHUA
1/3
07.02.2023.
u 10:44

Ipak, mnoge škole još uvijek nemaju objekte potrebne za zdravlje učenika, rekla je Azoulay. UNESCO stoga apelira na međunarodnu zajednicu da podrži zemlje koje ne mogu osigurati takve uvjete.

Gotovo jedna od tri škole u svijetu nema pristup čistoj pitkoj vodi i osnovne sanitarne uvjete, navodi Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO). Učenici bolje uče u sigurnim i zdravim školama, izjavila je u ponedjeljak ravnateljica UNESCO-a Audrey Azoulay.

Ipak, mnoge škole još uvijek nemaju objekte potrebne za zdravlje učenika, rekla je. UNESCO stoga apelira na međunarodnu zajednicu da podrži zemlje koje ne mogu osigurati takve uvjete.

Prema podacima, gotovo 584 milijuna djece trenutno ima samo ograničen ili nikakav pristup čistoj pitkoj vodi i sanitarnim čvorovima. Oko 40 posto njih živi u supsaharskoj Africi.

UNESCO navodi da mjere za zdravlje i prehranu učenika dovode do toga da djeca češće dolaze u školu i u njoj ostaju. Samo redoviti školski obroci već su povećali stope upisa u školu za 9 posto.

Više zelenih tema pronađite na Rezolucija Zemlja!

VIDEO U Zablaću kod Šibenika zaledila se površina mora

Ključne riječi

Komentara 1

LE
LeonardoGoldman
23:00 14.02.2023.

I kada smo skretali paznju egocentrika na ovaj problem odmahivali su glavom i zvali nas ravnozemljasima jer nismo zeljeli brnjice na glavama i pripravak u krvi. Da je sav taj korona novac usmjeren za osiguranje pitke vode spasili bi 100x vise ljudi, a ovako dodatno napravili gomilu opasnog i nerazgradivog otpada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije