Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oldtimer rally

Unatoč vrućini, vremešni automobili i motocikli nisu zakazali

oldtimeri (1)
Foto: Anton Ficko/ VLM
1/9
22.06.2013.
u 18:48

Rally je počeo počasnim krugom sudionika središtem Delnica, da bi nakon oko pet sati vožnje i stajanja za okrjepu i pokazivanje u Fužinama, Zlobinu, Hreljinu, Križišću, Triblju i Bribiru završio na krajnjem odredištu, u Novom Vinodolskom.

Goranski oldtimer rally koji se ove godine na 30 kilometara dugoj relaciji od Delnica do Novog Vinodolskog danas održao po 19. put u organizaciji Oldtimer cluba \"Delnice 1995\" okupio je oko 130 vozila, automobila i motocikala starijih od 30 godina i više od 150 vozača, suvozača i putnika, kojima ni vrućina niti zapara nisu predstavljali ozbiljniju zapreku.

Nakon službenog početka uz muziciranje Limene glazbe i govore predsjednika kluba Marijana Žagara i delničkog gradonačelnika Ivice Kneževića, rally je počeo počasnim krugom sudionika središtem Delnica, da bi nakon oko pet sati vožnje i stajanja za okrjepu i pokazivanje u Fužinama, Zlobinu, Hreljinu, Križišću, Triblju i Bribiru završio na krajnjem odredištu, u Novom Vinodolskom.

Među legendarnim modelima najzastupljenije su bile VW-ove bube i Citroënovi spačeki no najveću su pozornost izazvali oni najvremešniji. Više od ostalih američki Hupmobile iz 1921. godine u vlasništvu Slovenca Simeona Roliha, koji je proglašen najuređenijim automobilom rally-ja, te Citroënov traction avant iz 1955. godine čiji su vlasnici, Boris i Milka Lenac iz Rijeke proglašeni najsimpatičnijom posadom.

Do nagrada su došli i Nebojša Vukelić iz Ogulina za najuređenijeg motocikla Ardieja iz 1937. godine, te najoriginalnije posade, Dražen i Katica Jakopović iz Varaždina na Hondi 500 iz 1976. godine iz Varaždina i Izidor Toljan za prikoličara BSA 500 iz 1939. godine iz Novog Vinodolskog. Osim iz Hrvatske, ponosni vlasnici oldtimera na rally su došli iz Austrije, Belgije, Italije i Slovenije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije