Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prevelika oštećenja

Unatoč prosvjedima kupanja na lipičkim bazenima neće biti

bazen lipik (1)
Foto: Duško Mirković/PIXSELL
1/6
06.07.2012.
u 13:22

Zbog sušnog perioda bazen bi se morao puniti postupno tjedan dana jer se ne smije dogoditi da zbog kupanja kućanstva ostanu bez vode

Kupanja na lipičkim bazenima ovog ljeta neće biti. Rezultat je to niza dogovora i sastanaka održanih proteklih dana i danas prijepodne, a koje je inicirao Grad Lipik nakon što su građani prošlog vikenda prosvjedovali ispred zatvorenih objekata.

– Iako mi nemamo nikakvog udjela u vlasništvu ZRC-a, zbog građana smo pokušali iznaći rješenje za ovu sezonu i iz pričuva gradskog proračuna izdvojiti 50.000 kuna za sanaciju bazena jer je to, po nekim procjenama, trebalo biti dovoljno. Nažalost, tvrtka iz Kutine koju smo angažirali da pregleda bazene i potom obavi popravke ustanovila je da su oni u znatno lošijem stanju nego se pretpostavljalo. Popravci bi stajali mnogo više nego mi možemo dati, a i radovi bi trajali najmanje dva tjedna – rekao je gradonačelnik Lipika Antun Haramija.

Osim s popravkom oštećenih bazena, problema ima i s osiguravanjem vode za njih.

– Zašli smo u sušni period i već smo pozvali građane da štede vodu kako ne bi bilo redukcije. Onog časa kada se bazeni osposobe za rad nama bi trebalo barem tjedan dana da ih postupno napunimo jer, ne možemo dozvoliti da zbog kupanja građani ostanu bez vode u kućanstvima – kazao je Marijan Pierobon, direktor Komunalca.

Lipički bazeni nalaze se u sklopu Zdravstveno-rekreacijskog centra kojemu je vlasnik država. Direktorica ZRC-a Jasminka Stričević kaže da se za stanje bazena znalo ranije, ali da se ipak ništa nije poduzelo.

– Dijagnostika bazena obavljena je u travnju i tada je već zaključeno kako za popravke treba oko 270.000 kuna. U svibnju je o svemu obaviješten Nadzorni odbor no, u Ministarstvu turizma jasno su rekli da za te namjene novca nema. Oni su sada usmjereni ka traženju investitora i privatizaciji tvrtke – kazala je J. Stričević.

Ključne riječi

Komentara 1

AM
amato
11:09 07.07.2012.

Šteta, jer oko toga kupališta se okupljalo mnogo ljudi i to je bilo ono nešto što je nudio Lipik, u turističkom smislu. Inače cijela regija Pakrac- Lipik je mnogo izgubila i ništa dobila i Ministarstvo je trebalo imati to uu vidu kad je odlučivalo o novcu. Jasno je da je sada privatizacija jedini izlaz. Ali bojim se da je to daleki san.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije