Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Unatoč obećanjima, Imunološki i dalje bez novca

Za prodane krvne pripravke Rebro im je uplatio 1,5 milijun kuna, no potrebno je 2,5 milijuna, jer uz plaću za kolovoz obvezni su i uplatiti doprinose za kolovoz, rujan i listopad.
05. prosinca 2014. u 16:46 3 komentara 204 prikaza
Imunološki zavod
Foto: Marko Prpić/Pixsell

Bez obzira na obećanje ministra Ivana Vrdoljaka Imunološki zavod nije dobio dovoljno novca od bolnica kojim bi mogli isplatiti jednu plaću. Za prodane krvne pripravke Rebro im je uplatio 1,5 milijun kuna, no potrebno je 2,5 milijuna, jer uz plaću za kolovoz obvezni su i uplatiti doprinose za kolovoz, rujan i listopad.

Ako bude još isplata od bolnica, za sljedeću plaću će biti dovoljno novca, jer će se sada doprinosi uplatiti. Istodobno, čeka se i na zajam od HPB-a. Navodno je ugovor spreman, ali ga banka ne potpisuje. Zbog stalnih obećanja i čekanja, radnici u utorak najavljuju prosvjed. Čeka se i na početak dubinske analize potencijalnih ulagača. Naime, CERP još nije izašao s uvjetima prodaje, iako je odluka o prodaji na Vladi bila prije gotovo mjesec dana. A prije te odluke, niti se može obaviti dubinsko snimanje.

>>'Svi peru ruke, ali svi su umočeni u to da je Imunološki padao do ove situacije'

>>Željko Reiner: Imunološki zavod je tragedija za koju vlast nema sluha

Samobor: Predsjednik HGK Luka Burilović posjetio tvrtku Nord Product
SVE POZNATIJI HRVATSKI PROIZVOĐAČ
Hrvatske mobilne kuće izdrže na -25°C, a izvoze ih i u Skandinaviju: 'Sve je domaći proizvod'
Pevex
BICIKL U PROMETU
Infrastruktura i edukacija kao preduvjet za razvoj biciklističke kulture u Hrvatskoj
 • Avatar Neanderthalac
  Neanderthalac:

  U Hrvatistanu nastavljaju marljivo piliti grane na kojim sjede. Prvo su razorili i preprodali Plivu i ostatak industrije. Imunološki zavod je samo točka na i potpuno promašene "razvojne politike". Uvoznici otvaraju uvozni šampanjac i slave.

 • Avatar Urazumitelj 1995
  Urazumitelj 1995:

  Partijaši, obećali ste ljudima plaće...

 • novo vriijeme:

  Ovdje netko vjerojatno želi potpuno srušiti cijenu Imnunološkog u svrhu privatizacije. Drugi mogući razlog je se želi zatvoriti Imunološki jer od uvoza gramzivi vlastodržac može dobiti proviziju a od proizvodnje Imunološkog nema toga. I u jednoj i u drugoj varijanti ... prikaži još! građani ostaju bez sigurnog i jeftinog proizvođača neophodnih pripravaka . Ako se privatizira nabit će cijenu i početi prodavati tko bolje plaća , u drugoj varijati će mo uvoziti od onog tko nam da najjeftijiju robu, često bofl.