Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema za plaće

Unatoč obećanjima, Imunološki i dalje bez novca

Imunološki zavod
Marko Prpić/Pixsell
05.12.2014.
u 16:46

Za prodane krvne pripravke Rebro im je uplatio 1,5 milijun kuna, no potrebno je 2,5 milijuna, jer uz plaću za kolovoz obvezni su i uplatiti doprinose za kolovoz, rujan i listopad.

Bez obzira na obećanje ministra Ivana Vrdoljaka Imunološki zavod nije dobio dovoljno novca od bolnica kojim bi mogli isplatiti jednu plaću. Za prodane krvne pripravke Rebro im je uplatio 1,5 milijun kuna, no potrebno je 2,5 milijuna, jer uz plaću za kolovoz obvezni su i uplatiti doprinose za kolovoz, rujan i listopad.

Ako bude još isplata od bolnica, za sljedeću plaću će biti dovoljno novca, jer će se sada doprinosi uplatiti. Istodobno, čeka se i na zajam od HPB-a. Navodno je ugovor spreman, ali ga banka ne potpisuje. Zbog stalnih obećanja i čekanja, radnici u utorak najavljuju prosvjed. Čeka se i na početak dubinske analize potencijalnih ulagača. Naime, CERP još nije izašao s uvjetima prodaje, iako je odluka o prodaji na Vladi bila prije gotovo mjesec dana. A prije te odluke, niti se može obaviti dubinsko snimanje.

>>'Svi peru ruke, ali svi su umočeni u to da je Imunološki padao do ove situacije'

>>Željko Reiner: Imunološki zavod je tragedija za koju vlast nema sluha

Komentara 3

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
19:01 05.12.2014.

U Hrvatistanu nastavljaju marljivo piliti grane na kojim sjede. Prvo su razorili i preprodali Plivu i ostatak industrije. Imunološki zavod je samo točka na i potpuno promašene "razvojne politike". Uvoznici otvaraju uvozni šampanjac i slave.

DU
Deleted user
23:06 05.12.2014.

Partijaši, obećali ste ljudima plaće...

NV
novo vriijeme
20:21 05.12.2014.

Ovdje netko vjerojatno želi potpuno srušiti cijenu Imnunološkog u svrhu privatizacije. Drugi mogući razlog je se želi zatvoriti Imunološki jer od uvoza gramzivi vlastodržac može dobiti proviziju a od proizvodnje Imunološkog nema toga. I u jednoj i u drugoj varijanti građani ostaju bez sigurnog i jeftinog proizvođača neophodnih pripravaka . Ako se privatizira nabit će cijenu i početi prodavati tko bolje plaća , u drugoj varijati će mo uvoziti od onog tko nam da najjeftijiju robu, često bofl.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije