Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Umro posljednji veteran Prvoga svjetskog rata

Rođen je 3. ožujka 1901. u malom britanskom gradu Pershoreu kao jedno od sedmero djece. U trenutku izbijanja I. svjetskog rata bio je na početku obuke u britanskoj kraljevskoj mornarici
05. svibnja 2011. u 19:58 11 komentara 10 prikaza
stari

Posljednji veteran Prvoga svjetskog rata koji je bio u borbama, Claude Stanley Choules, umro je u domu za umirovljenike u Australiji u 110. godini, javlja AP. Njegovu smrt potvrdila je kći koja ima 84 godine.

Choules je bio neobično živahan starčić koji je plivao, plesao i izdao svoju prvu knjigu u 109. godini. Nakon svega u životu postao je pacifist, odbijajući nastupati u paradama na obilježavanjima ratova.

Rođen je 3. ožujka 1901. u malom britanskom gradu Pershoreu kao jedno od sedmero djece. U trenutku izbijanja I. svjetskog rata bio je na početku obuke u britanskoj kraljevskoj mornarici, a imao je samo 14 godina. Godine 1917. stupio je u službu na bojni brod HMS Revenge, s kojeg je 1918. gledao predaju glavne njemačke flote.

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Milanka Opačić
  Milanka Opačić:

  šmrc,slava mu

 • Avatar seneka
  seneka:

  Kod nas veterani još dobivaju penzije !! Nezna se koliko su imali godina al čini mi se da su sudjelovali još pri opsadi Troje.

 • kumpare:

  kod nas imaju veterani 15 godina....