Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbrinjavanje napuštenih životinja

Umjesto u skloništu, štene ostavili na livadi na kojoj je pobjeglo iz kutije

Foto: Privatni album
1/2
04.08.2021.
u 20:28

Iz Općine Rovišće potvrđuju nam da su po štene otišli djelatnici Komunalca, a veterinarska inspekcija nastavlja nadzor i najavljuje poduzimanje zakonom propisanih mjera nakon utvrđivanja činjenica

Kako je već zbrinula šest ostavljenih pasa, a za nove nije imala ni uvjeta ni financijskih sredstava, E. U. iz Prekobrda (podaci u redakciji) potražila je pomoć kad su se u njezinu dvorištu pojavila dva ostavljena šteneta.

Nitko se nije javio da ih prepoznaje, jedno je ubrzo udomljeno, ali za drugo nije imala rješenje. Zbog toga je nazvala Općinu Rovišće i zatražila da se štene zbrine onako kako nalaže Zakon o zaštiti životinja. Nije to prošlo bez problema, no komunalni redar obećao joj je da će doći po psa.

– Došla su tri radnika s općinskim kombijem, komunalnog redara nije bilo. Stavili su štene u kutiju i rekli mi da ga voze u sklonište u Severin (sklonište Veterinarske stanice Bjelovar, op.a.) – priča nam. Bilo joj je sve sumnjivo i pokušala je provjeriti je li štene stiglo u sklonište. Kad je saznala da se štene tamo nije pojavilo, krenula je u potragu. U svemu su joj pomagali i volonteri, koji su u telefonskom razgovoru doznali kako su radnici štene ostavili na livadi koju su kosili, a dok su radili štene im je pobjeglo.

U Veterinarskoj ambulanti Bjelovar potvrdili su nam da im nitko iz Općine nije dovezao štene, niti su ih zvali. U međuvremenu štene je ipak pronađeno, ne zaslugom Općine, a volonteri su vrlo brzo organizirali i privremeni smještaj. Na pitanja zašto nisu pse zbrinuli sukladno Zakonu o zaštiti životinja, tko je dolazio po štene i gdje je ono ostavljeno te što će poduzeti protiv zaposlenika koji su svjesno kršili Zakon  odgovara nam Ivan Kovačević, komunalni redar Općine Rovišće.

Foto: Privatni album

– Nakon dojave stanovnice Prekobrda da se kod nje nalaze dva šteneta, po nalogu komunalnog redara djelatnici Komunalca Rovišće otišli su u Prekobrdo i preuzeli jedno štene, budući da je stanovnica jedno štene zadržala. Drugo štene su djelatnici Komunalca Rovišće preuzeli i također je zbrinuto u skloništu za životinje Severin – stoji u odgovoru komunalnog redara. O tome kako je štene pobjeglo, zašto su po njega došli komunalni radnici, a ne sklonište, nisu odgovorili.

Veterinarska inspekcija Državnog inspektorata potvrđuje da je zaprimila obavijest o slučaju iz našeg upita.

– Nadzorom koji je u tijeku utvrđeno je kako je štenetu pružena veterinarska pomoć putem Veterinarske stanice Bjelovar te je štene trenutno smješteno kod ljudi iz Udruge do udomljenja. Veterinarska inspekcija DIRH-a nastavlja s inspekcijski nadzorom u Općini Rovišće te će nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica poduzeti zakonom propisane mjere – kažu iz DIRH-a.

U veterinarskoj stanici Bjelovar kažu nam da je nakon intervencije veterinarskog inspektora izgubljeno štene pronašlo put do skloništa. Stiglo je u pratnji inspektora i komunalnog redara. Pregledali su ga, čipirali, dali odgovarajuću terapiju, a svoj dom čekat će u privremenom smještaju.

A mi čekamo rezultate inspekcijskog nadzora, nije ovo prvi put da Općina Rovišće izbjegava zbrinuti napuštene životinje.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
22:40 04.08.2021.

Čovjek je najgora životinja! Primitivac je na vrhu :(

Avatar Bizo
Bizo
09:11 12.08.2021.

A ti si naravno iznimka ili nisi covjek....? Lol

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije