Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Umjesto u skloništu, štene ostavili na livadi na kojoj je pobjeglo iz kutije

Iz Općine Rovišće potvrđuju nam da su po štene otišli djelatnici Komunalca, a veterinarska inspekcija nastavlja nadzor i najavljuje poduzimanje zakonom propisanih mjera nakon utvrđivanja činjenica
04. kolovoza 2021. u 20:28 2 komentara 6043 prikaza
Foto: Privatni album
Pogledajte galeriju 1/2

Kako je već zbrinula šest ostavljenih pasa, a za nove nije imala ni uvjeta ni financijskih sredstava, E. U. iz Prekobrda (podaci u redakciji) potražila je pomoć kad su se u njezinu dvorištu pojavila dva ostavljena šteneta.

Nitko se nije javio da ih prepoznaje, jedno je ubrzo udomljeno, ali za drugo nije imala rješenje. Zbog toga je nazvala Općinu Rovišće i zatražila da se štene zbrine onako kako nalaže Zakon o zaštiti životinja. Nije to prošlo bez problema, no komunalni redar obećao joj je da će doći po psa.

– Došla su tri radnika s općinskim kombijem, komunalnog redara nije bilo. Stavili su štene u kutiju i rekli mi da ga voze u sklonište u Severin (sklonište Veterinarske stanice Bjelovar, op.a.) – priča nam. Bilo joj je sve sumnjivo i pokušala je provjeriti je li štene stiglo u sklonište. Kad je saznala da se štene tamo nije pojavilo, krenula je u potragu. U svemu su joj pomagali i volonteri, koji su u telefonskom razgovoru doznali kako su radnici štene ostavili na livadi koju su kosili, a dok su radili štene im je pobjeglo.

U Veterinarskoj ambulanti Bjelovar potvrdili su nam da im nitko iz Općine nije dovezao štene, niti su ih zvali. U međuvremenu štene je ipak pronađeno, ne zaslugom Općine, a volonteri su vrlo brzo organizirali i privremeni smještaj. Na pitanja zašto nisu pse zbrinuli sukladno Zakonu o zaštiti životinja, tko je dolazio po štene i gdje je ono ostavljeno te što će poduzeti protiv zaposlenika koji su svjesno kršili Zakon  odgovara nam Ivan Kovačević, komunalni redar Općine Rovišće.

 | Autor : Privatni album Foto: Privatni album

– Nakon dojave stanovnice Prekobrda da se kod nje nalaze dva šteneta, po nalogu komunalnog redara djelatnici Komunalca Rovišće otišli su u Prekobrdo i preuzeli jedno štene, budući da je stanovnica jedno štene zadržala. Drugo štene su djelatnici Komunalca Rovišće preuzeli i također je zbrinuto u skloništu za životinje Severin – stoji u odgovoru komunalnog redara. O tome kako je štene pobjeglo, zašto su po njega došli komunalni radnici, a ne sklonište, nisu odgovorili.

Veterinarska inspekcija Državnog inspektorata potvrđuje da je zaprimila obavijest o slučaju iz našeg upita.

– Nadzorom koji je u tijeku utvrđeno je kako je štenetu pružena veterinarska pomoć putem Veterinarske stanice Bjelovar te je štene trenutno smješteno kod ljudi iz Udruge do udomljenja. Veterinarska inspekcija DIRH-a nastavlja s inspekcijski nadzorom u Općini Rovišće te će nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica poduzeti zakonom propisane mjere – kažu iz DIRH-a.

U veterinarskoj stanici Bjelovar kažu nam da je nakon intervencije veterinarskog inspektora izgubljeno štene pronašlo put do skloništa. Stiglo je u pratnji inspektora i komunalnog redara. Pregledali su ga, čipirali, dali odgovarajuću terapiju, a svoj dom čekat će u privremenom smještaju.

A mi čekamo rezultate inspekcijskog nadzora, nije ovo prvi put da Općina Rovišće izbjegava zbrinuti napuštene životinje.

Općina đurđenovac Sklonište je zbrinulo jedno ostavljeno štene, bilo ih je 12, gdje su ostali? Zbrinut u Našicama Briga za napuštene Pas danima lutao u Donjoj Motičini, s ceste ga zbrinuli u Našicama
76th Session of the General Assembly at UN Headquarters in New York
PREDSJEDNIK U SAD-U
Stručnjaci o Milanoviću u New Yorku: 'Prvi put u povijesti ovo čujemo, čekali smo 20 godina'
Gospodin Fin
Osvojite vrijedne nagrade
Osvoji 15.000 kn nagrade: Razveseli svoju školu i postani financijski znalac kao Gospodin Fin!
  • Avatar Epimelijade
    Epimelijade:

    Čovjek je najgora životinja! Primitivac je na vrhu :(

  • Bizo:

    A ti si naravno iznimka ili nisi covjek....? Lol