Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Umjesto proslave 1. maja – sindikalni prosvjed

Dobrodošao je svatko tko želi javno iskazati nezadovoljstvo stanjem u državi, poručuje predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić.
16. travnja 2010. u 16:16 1 komentara 1 prikaza
prosvjed 3. maj
Foto: Goran Kovačić/Pixsell

"Protiv nezaposlenosti, siromaštva i bijede” moto je prosvjeda kojim će Međunarodni praznik rada obilježiti Sindikat Istre i Kvarnera (sa sekcijom mladih i umirovljenika). Na prosvjed su osim ostalih sindikalnih podružnica pozvani i građani koji žele javno iskazati nezadovoljstvo zbog nepodnošljiva stanja u državi.

– Vremena kada se za 1. maj stajalo u redu za tanjur graha su prošlost. Sindikati svih europskih zemalja slave ovaj dan kako bi vlast upozorili na probleme u društvu, a to ćemo prvi put u Rijeci učiniti i mi. Razaranje gospodarstva, gubitak radnih mjesta (u županiji je 19.150 nezaposlenih), porast siromaštva i smanjenje socijalnih prava glavni su razlozi prosvjeda – kazao je predsjednik SIK-a Bruno Bulić. Mimohod će s parkirališta na Delti krenuti u 9 sati, a sam prosvjedni skup trebao bi početi u 10 sati na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske.

RTL Direkt
Zoran Šprajc u svom stilu komentirao Bandićev sprovod: 'Kao da je sam pisao scenarij, imao je smisla za zaj***nciju''
Ranoranilac ili noćna ptica?
Noćna sova - Kako večernji tip ljudi preživljava u jutarnjem svijetu?
  • pop72:

    poštovani sindikati u Lijepoj našoj su u službi vlade ma tko bio na čelu vlade te je tako suvišno i nepotrebno komentirati ili bilo što reći!