Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Umjesto novog rješenja, doznao da je njegova žalba – nestala

Davor Tomičić iz Mošćenice još prije četiri mjeseca žalio se na rješenje veterinarskog inspektora, a u Ministarstvu poljoprivrede ne znaju gdje je žalba
23. rujna 2017. u 11:00 0 komentara 505 prikaza
Foto: Privatni album
Pogledajte galeriju 1/4

Iako se još početkom lipnja žalio na rješenje veterinarskog inspektora, prema kojem je svog psa Džonija trebao predati u sklonište, Davor Tomičić iz Mošćenice uzalud se nadao odgovoru iz Ministarstva poljoprivrede.

Nedavno je, naime, doznao da se ni ne zna gdje je njegova žalba, u čijoj je ladici u Ministarstvu završila.

– Poslao sam žalbu preporučeno na adresu Ministarstva, ali sam je predao i inspektoru koji je rješenje donio. I sad mi kažu da je nigdje nema – kaže nam D. Tomičić. A sve je počelo kad je inspektor Strmecki reagirao na prijavu da su Džoniju kupirane uši. Iako to nije točno, što potvrđuje i svjedodžba Veterinarskog fakulteta, inspektor je u svojem rješenju napisao suprotno. I uz to je donio odluku da Džonija mora predati u sklonište, uz obrazloženje da nije obavijestio sklonište kad ga je pronašao na cesti.

Poremećeni odnosi

O svemu je pisao i Večernji list, nakon našeg upita Ministarstvo poljoprivrede ponovilo je nadzor, a sam pomoćnik ministra poljoprivrede rekao da je inspektor pogriješio. Pa je naredio da se inspektorovo rješenje poništi, a inspektora je, prema njegovim riječima, čekala i disciplinska mjera.

– Nema novog rješenja, ne znam je li se što dogodilo inspektoru, osim što su mi rekli da je premješten na drugo radno mjesto, u drugi grad. Dobio sam pismeno i da se inspektor Strmecki izuzima iz mog predmeta – kaže nam D. Tomičić. A u pismenoj odluci o izuzimanju ne piše da je inspektor pogriješio, već da se "zbog poremećenih odnosa stranke i inspektora" postupak ne može nastaviti.

Najbolji prijatelji Zaštita životinja Inspektor je tvrdio da su uši psa kupirane, iako nisu, a onda mi ga je htio uzeti

O poremećenom odnosu, kako ga nazivaju u Ministarstvu, Davor Tomičić mogao bi napisati roman. Na vratima mu je nekoliko puta bila policija, a inspektor ga je presretao i na cesti i ispitivao zašto nije psa odveo u sklonište. Čak je nabavio i sudsko rješenje za pretres stana i drugih prostora na adresi stanovanja. Što bi tim pretresom tražio ostalo je nepoznato, jer do njega ipak nikad nije došlo.

Danima obilazio urede

– Nisam ga pustio u kuću pa je opet zvao policiju, tražio svjedoke na cesti, vikao da će prijaviti i mene i policajce jer ga onemogućavamo da obavi svoj posao. Osjećao sam se kao najveći kriminalac, susjedi mi nisu vjerovali da je to sve zbog psa – priča nam D. Tomičić. Zbog svega što se događalo supruga je bila i u bolnici, a sam je danima obilazio urede inspekcije, veterinare, policiju.

Zlostavljanje životinje Privezao psa za automobil i vukao ga po cesti, inspekcija podnosi prijavu

Iako ga uvjeravaju da mu inspektor više neće raditi probleme, jer ne radi na njegovom predmetu, Davor Tomičić ne vjeruje riječima i čeka novo rješenje. Kaže, boji se da bi inspektor mogao ponovno osvanuti na vratima njegova dvorišta. Tko zna s kakvim papirima i zahtjevima. I još uvijek ne zna tko je osoba koja ga je anonimno prijavila da je psu kupirao uši. Zbog koje im je život mjesecima ispunjen strahom za psa uz kojeg odrasta njihova kći Lorena. Osoba koja zbog lažne prijave neće ni odgovarati.

 

Umjesto odgovora dobili špotanciju

Iako su nam još početkom lipnja iz Ministarstva poljoprivrede i pismeno potvrdili da inspektor nije točno utvrdio činjenično stanje, niti je primijenio propise na zakoniti način, i da će se rješenje koje je donio ukinuti a uz to će se protiv inspektora provesti odgovarajući postupak zbog nezakonitog postupanja, očito je, ništa od tog nije se dogodilo.

Nekoliko puta pokušali smo doznati gdje je zapelo i kada će konačno to novo rješenje, no odgovore nismo dobili. U jednom mailu, koji je po svemu sudeći zabunom stigao na adresu Večernjeg lista, umjesto odgovora na pitanja doznali smo da "gospođi treba objasniti kako je ovakvo požurivanje iznimno nekorektno i nezakonito i da ne mogu davati informacije dok je rješavanje predmeta u tijeku".

Ne znamo tako ni koliko im još treba vremena da sve riješe, ali ni što su to mjesecima rješavali kad ni žalbu na inspektorovo rješenje ne mogu pronaći. Možda još pišu poništenje koje je najavio pomoćnik ministra, a možda im još treba vremena da odluče kakvu disciplinsku mjeru izreći inspektoru koji ne zna kako primijeniti propise. Ili je po njima preseljenje u drugi ured, uz iste ovlasti, dovoljna mjera.

DIVA CIJELI DAN
Jedan dan u životu beauty novinarke – puno više od pisanja o cipelama
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.