Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Referendum

"Ulazak Hrvatske u EU može dovesti do vala povratka Srba"

Glasanje na referendumu (1)
Ivo Čagalj/PIXSELL
22.01.2012.
u 14:17

- U Hrvatsku s EU dolaze fondovi nužni za naš razvoj.. Tamošnja ulaganja će nesumnjivo podići standard izbjeglica koji su se vratili, a nadamo se pokrenuti i novi val povratka - drži Saša Milošević.

NOVI SAD - Član Predsjedništva Srpskog narodnog vijeća, Saša Milošević u autorskom članku u današnjem novosadskom Dnevniku napisao je da će od ulaska Hrvatske u Europsku uniju Srbi u Hrvatskoj imati koristi i ocjenivši kako to može dovesti do "vala povratka" Srba u Hrvatsku.

- U Hrvatsku s EU dolaze fondovi nužni za naš razvoj. Posebice za razvoj područja pogođenih ratom, područja povratka Srba. Tamošnja ulaganja će nesumnjivo podići standard izbjeglica koji su se vratili, a nadamo se pokrenuti i novi valpovratka - drži Milošević dodajući kako "ni za SNV, kao ni za SDSS, jedinu srpsku parlamentarnu stranku u Hrvatskoj, nema dileme oko pitanja da li Hrvatska treba ući u EU".

- Da, Hrvatska treba ući u EU što prije i mi ćemo učini sve što je u našoj moći, da taj ulazak što više ubrzamo i olakšamo - napisao je Milošević. Osvrnuo se i na inicijativu Koalicije izbjegličkih udruga iz Beograda koja je prije nekoliko mjeseci pokušala pozvati Srbe neka se suprotstave ulasku Hrvatske u EU, ali "to je ostalo bez ikakvog odziva jer ljudima je jasno da osveta nije dobar i iskren motiv u politici".

Inače, svi važniji mediji u Srbiji s velikom pozornošću prate današnji referendum o ulasku Hrvatske u EU i uglavnom donose izvješća agencije Tanjug ili Beta.

Beogradski Blic u naslovu donosi izjavu hrvatskog predsjednika Ive Josipovića da ga "raduje što će cijela Europa biti boj dom". Srpski mediji donose izjave hrvatskih dužnosnika u kojima izražavaju nadu kako će večina hrvatskih građana zaokružiti na listiću "za" i da će referendum uspjeti. No, mediji podsjećaju kako je na nedavim parlamentarnim izborima do 11 sati na izbore izašlo 5 posto glasača više nego danas te da je Hrvatska na referendumu 1991. odlučila odvojiti se od tadašnje zajedničke države i postati samostalna država.

Komentara 84

A9
AAA-999
17:22 22.01.2012.

Kemijski otpad opet u akciji širenja kroatofobije. Čedosi mu ne smetaju.

DO
downunder
14:22 22.01.2012.

Naravno, samo moramo dobro iskoristiti te fondove i povećati zatvorski kapacitet. Dobro će doć za teroriste koji su se pobudnili protiv svoje zemlje ali i lokalne bandite tipa Mesica, Sanadera is slicnih.

KO
korisnik2
10:47 23.01.2012.

@eurodiesel malogradanine, s duznim postovanjem odyebi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije