Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dočekali ga specijalci

Sletjeli u polje: Dojavili da je u avionu ukrajinskog premijera Jacenjuka terorist

Arsenij Jacenjuk
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
07.03.2014.
u 11:41

Nakon što se pokazalo da je dojava lažna i da u zrakoplovu nije pronađen terorist, ukrajinski je premijer u pratnji „Cobre“ odveden u zgradu bečke zračne luke

Pod naslovom „Teror alarm na Schwechatu zbog ukrajinskog premijera“ austrijski dnevni list Kronnen Zeitung u petak na naslovnici izvještava o posebnim mjerama sigurnosti u bečkoj zračnoj luci Schwechat nakon anonimne dojave u četvrtak predvečer iz Bruxellesa o „opasnosti za premijera Jacenjuka na letu do Beča“, jer se u zrakoplovu nalazi terorist.

Isti izvor navodi kako su specijalne postrojbe austrijske policije „Cobra“ u samo nekoliko minuta od upozorenja njemačkih kolega da je ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk u opasnosti poduzele posebne mjere za slijetanje zrakoplova, koji u 19.30 sati umjesto na uobičajeni terminal sletio u obližnje polje.

„Svih 122 putnika na letu iz Bruxellesa u Beč napustili su zrakoplov bez problema“, rekao je glasnogovornik austrijske zrakoplovne kompanije AUA Peter Thier.

Nakon što se pokazalo da je dojava lažna i da u zrakoplovu nije pronađen terorist, ukrajinski je premijer u pratnji „Cobre“ odveden u zgradu bečke zračne luke, odakle je u 20.15 sati drugim zrakoplovom AUA-e odletio za Kijev.

Neki austrijski elektronski mediji su u petak javili kako lažna dojava navodno potiče iz krugova ruske obavještajne službe čiji je anonimus javio da se u austrijskom zrakoplovu „OS  354“ koji je u četvrtak u 17.40 sati poletio iz Bruxellesa za Beč nalazi terorist, aludirajući pritom na ukrajinskog premijera Arsenija Jacenjuka.

Jacenjuk je u četvrtak boravio u Bruxellesu jer je bio pozvan na krizni summit EU-a o Ukrajini.

>> Narod tijelima brani dobro naoružane Ruse

Komentara 16

Avatar Futuregzaktni
Futuregzaktni
12:18 07.03.2014.

Pa ruski obavjestajci nisu nista slagali, bio je jedan terorirst u zrakoplovu na putu od Bruxellesa do Beca, a nedugo zatim i u zrakoplovu od Beca do Kijeva.

Avatar sayla 007
sayla 007
12:40 07.03.2014.

Ciji je ovaj premijer, tko ga je stavio na Vlast, 4 huligana. Vidi mu se na faci da je krimos. Ravno u Ausriju, negooo.. i nase lopine sve bjeze u Austriju, i Sanadera su tamo uhapsili s plijenom. Pa da i ''brko'' je bio austrijanac, nista novo. Ovo su mu simpatizeri.

OO
oooo
13:16 07.03.2014.

Jacenjuk pripada američkoj sekti Crkve Scientology, to su javili ruski mediji. Njegova sestra koja živi u SAD vodi jednu ustabovu Scientology. poznati pripadnici Scientology su Tom Cruise i John Travolta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije