Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve žešći udar

Ukrajinske snage iz zraka napale Donjeck

Ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
06.08.2014.
u 23:18

Procjenjuje da je od travnja poginulo 1367 ljudi, samo je u utorak poginulo 18 ukrajinskih vojnika, a 54 su ranjena

Stanovnicima u istočnoj Ukrajini nedostaje vode i struje, a izostanak političkog rješenja sukoba dovodi do sve većeg broja mrtvih, upozorili su Ujedinjeni narodi.

- Potrebna je hitna akcija jer se sukob širi i sve je više mrtvih - istaknuo je izaslanik UN-a John Ging. Procjenjuje da je od travnja poginulo 1367 ljudi. Kriza je erumpirala kada su proruski separatisti preuzeli vlast nad nekoliko gradova. Borbe se vode u Donjecku i Lugansku, njihovim uporištima. U utorak je poginulo 18 ukrajinskih vojnika, a 54 su ranjena. Ukrajinske snage uzvratile su noćnim zračnim napadom na predgrađe Donjecka, no nema civilnih žrtava.

Vlada u Kijevu tvrdi da ne stoji iza tih navodnih prvih napada iz zraka na središte pobune. Ukrajinska vojska potisnula je separatiste, ali oni i dalje pružaju jak otpor. U Lugansku nema pitke vode, struje, goriva, a telefonske su veze prekinute.

>>Europa ne smije ponoviti greške s kraja 30-ih godina XX. stoljeća

>>Tajni mirovni plan! Merkel Putinu: Zadržite Krim ako nam date plin

Komentara 18

NE
Nepobjedivi
00:33 07.08.2014.

Sudeći po žestokim borbama u posljednjih mjesec dana - o kojima Zapadni vodeći mediji praktički šute kako bi sakrili krvave ruke svojih nalogodavaca, a ni glavni ruski mediji ne izvještavaju cjelovito kako se Rusija ne bi digla protiv Putina radi izdaje Rusa na Donbassu - prije će biti da je do sada poginulo 13.670 ljudi. Jadni i Ukrajinci koji služe kao topovsko meso i Rusi iz Ukrajine koji ratuju bez izgleda za pobjedu, a najjadniji su djeca, žene i starci koji masovno ginu kao kolateralne žrtve još jednog besmislenog rata u kojem se sve češće međusobno ubijaju čak i Ukrajinci iz centralne i zapadne Ukrajine s jedne strane i Ukrajinci iz istočne Ukrajine s druge strane. Još ni prvo poluvrijeme nije odigrano, a već su u igri višecjevni bacači raketa, fosforne i kazetne bombe te balističke rakete na strani kijevske vlasti, dok su se i ustanici - kako ih je nazvao šef OESS-ove misije - uspjeli dokopati višecjevnih bacača raketa ukrajinskog porijekla. Sve u svemu, krvi do koljena, ali zato istočna Ukrajina ima sve manje vode i struje. Po razmjerima humanitarne katastrofe situacija sve više podsjeća na onu u Gazi, s jednom razlikom - u Ukrajini se smanjuje razlika između sukobljenih strana u vatrenoj moći.

PE
pessimus
06:19 07.08.2014.

...vlada u kijevu tvrdi da ne stoji iza navodnih prvih napada iz zraka na središte pobune...tko tu koga? neobično za vladu, koja je pet minuta poslije rušenja malezijskog putničkog zrakoplova znala tko ga je srušio, a sad ne stoji iza tih napada. a tko stoji, tko u ukrajini ima vojne zrakoplove?

MG
mandoljina@gitara
10:31 07.08.2014.

Bit će interesantno kad se objavi da malezijski Boeing 777,let MH17 nije srušen sa protuzračnim sustavom BUK-M1 ,nego je zrakoplov srušen od strane ukrajinskog SU-25.To će biti totalni kolaps neviđene urote zapadnih političara u suradnji sa Rothschilds-Rockfellers medijima.Oni stalno govorere o "teorijama zavjere" ,a ovo je tipični primjer da se ne radi o teorijama,nego o stvarnim zavjerama,kakve proizvode vise od stotinu godina.Zamislite tako shizofrenu situaciju,gdje se kolektivno,namjerno i unaprijed laže bez ikakvih dokaza i optužuje proruske pobunjenike da su srušili taj putnički zrakoplov.To samo govori da je zapad moralno,ne krahirao.nego doživio propast.Sve je organizirano da bi se lagalo u korist cionističkih bankara i njihovih zločinačkih planova,koji nisu u interesu građana EU,a niti u SAD,nego isključivo male klike bandita,koji truju naš planet i našu civilizaciju sa svojom bezobzirnom pohlepom i kriminalom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije