Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve žešći udar
Povratak na članak

Ukrajinske snage iz zraka napale Donjeck

Procjenjuje da je od travnja poginulo 1367 ljudi, samo je u utorak poginulo 18 ukrajinskih vojnika, a 54 su ranjena

Komentari 18

PE
pessimus
06:19 07.08.2014.

...vlada u kijevu tvrdi da ne stoji iza navodnih prvih napada iz zraka na središte pobune...tko tu koga? neobično za vladu, koja je pet minuta poslije rušenja malezijskog putničkog zrakoplova znala tko ga je srušio, a sad ne stoji iza tih napada. a tko stoji, tko u ukrajini ima vojne zrakoplove?

VL
NE
Nepobjedivi
00:33 07.08.2014.

Sudeći po žestokim borbama u posljednjih mjesec dana - o kojima Zapadni vodeći mediji praktički šute kako bi sakrili krvave ruke svojih nalogodavaca, a ni glavni ruski mediji ne izvještavaju cjelovito kako se Rusija ne bi digla protiv Putina radi izdaje Rusa na Donbassu - prije će biti da je do sada poginulo 13.670 ljudi. Jadni i Ukrajinci koji služe kao topovsko meso i Rusi iz Ukrajine koji ratuju bez izgleda za pobjedu, a najjadniji su djeca, žene i starci koji masovno ginu kao kolateralne žrtve još jednog besmislenog rata u kojem se sve češće međusobno ubijaju čak i Ukrajinci iz centralne i zapadne Ukrajine s jedne strane i Ukrajinci iz istočne Ukrajine s druge strane. Još ni prvo poluvrijeme nije odigrano, a već su u igri višecjevni bacači raketa, fosforne i kazetne bombe te balističke rakete na strani kijevske vlasti, dok su se i ustanici - kako ih je nazvao šef OESS-ove misije - uspjeli dokopati višecjevnih bacača raketa ukrajinskog porijekla. Sve u svemu, krvi do koljena, ali zato istočna Ukrajina ima sve manje vode i struje. Po razmjerima humanitarne katastrofe situacija sve više podsjeća na onu u Gazi, s jednom razlikom - u Ukrajini se smanjuje razlika između sukobljenih strana u vatrenoj moći.

VL
MG
mandoljina@gitara
10:31 07.08.2014.

Bit će interesantno kad se objavi da malezijski Boeing 777,let MH17 nije srušen sa protuzračnim sustavom BUK-M1 ,nego je zrakoplov srušen od strane ukrajinskog SU-25.To će biti totalni kolaps neviđene urote zapadnih političara u suradnji sa Rothschilds-Rockfellers medijima.Oni stalno govorere o "teorijama zavjere" ,a ovo je tipični primjer da se ne radi o teorijama,nego o stvarnim zavjerama,kakve proizvode vise od stotinu godina.Zamislite tako shizofrenu situaciju,gdje se kolektivno,namjerno i unaprijed laže bez ikakvih dokaza i optužuje proruske pobunjenike da su srušili taj putnički zrakoplov.To samo govori da je zapad moralno,ne krahirao.nego doživio propast.Sve je organizirano da bi se lagalo u korist cionističkih bankara i njihovih zločinačkih planova,koji nisu u interesu građana EU,a niti u SAD,nego isključivo male klike bandita,koji truju naš planet i našu civilizaciju sa svojom bezobzirnom pohlepom i kriminalom.

VL
Avatar Vladiostok
Vladiostok
10:11 07.08.2014.

Svakim danom sve više ukrajinskih boraca ne želi da se bori za majdansku vladu tako je 438 ukrajinskih vojnika, od toga 164 pripadnika pograničnih snaga, u nedelju po noći pušteno je da uđu na teritoriju Rusije, u region Rostova. Trenutnoa. Trenutno se nalaze u šatorima koji su tamo podignuti.

VL
MX
Mister X
00:59 07.08.2014.

Stanovnicima u istočnoj Ukrajini nedostaje vode i struje, a izostanak političkog rješenja sukoba dovodi do sve većeg broja mrtvih, upozorili su Ujedinjeni narodi. Kojima je jako užasno žao što Rusi separirani ukrajinci polu rusi ne separirani ginu .. Toliko imm je to žao da nemogu spavati od brige isto kao i Ameri da stalno moraju sankcionirati -zna se ne Izrael nego Putina ! Umjesto da riješi to on puca po poljima a za kaznu snkcije . Umjesto zabrana leta i da unidje i napravi mir i red kao Ameri u Iraku i Libiji ili kao u Vjetnamu nekada !

VL
MG
mandoljina@gitara
10:41 07.08.2014.

Vladiostok - da Engleži namjerno lažu i kažu da u posljednjim minutama leta nema ništa neuobičajeno.To se i očekivalo,da će se iz Rothschildove centrale lagati i obmanjivati.No zato postoje dvije crne kutije. Ne smijemo ovdje stavljati linkove,ali preporučam svima koji znaju engleski da odu na malezijski portal "new straits time " i da vide članak pod : MH17: Pockmarks look like from very, very heavy machine gun fire, says first OSCE monitor on-scene .

VL
MG
mandoljina@gitara
09:51 07.08.2014.

Vlada u Kijevu tvrdi da ne stoji iza tih navodnih prvih napada iz zraka na središte pobune. ************************ Što ne kažu da iza njih stoje USA i CIA.Glavno da ginu ukrajinski građani za račun cionista,koji svima nose krv,znoj i suze,Kao što je bilo i u Gruziji,gdje tamošnja vlada diže kriminalne optužnice protiv Sakašvilija i nekoliko ministara bivše vlade,a već iz Washingtona stiže upozorenje da ih se ne dira jer su to američki špijuni.Sigurno su kao takvi radili na blagostanju Gruzije,izazivajući sukob sa Rusijom za račun cionista.

VL
UN
unbekant
10:07 07.08.2014.

Ukrajinske zracne snage bombardovala u pola noca Dojeck,"no nema civilni zrtava"hehehehhehehehehehe

VL
KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
01:34 07.08.2014.

U ovom sukoba Ukrainaca I Proruskih separatista je veliko pitanje Dali ce se dogoditi ko za drugog Svjetskog rata kad su Njemci predaleko usli u Rusiju pa su izgubili kontrolu nad dopremom municije I hrane a I Jaka zimskog mecava ih je Pomela dok su Rusi bili Mudriji jer su ih pustili da udje dublje u Rusiju a zalim I'm presjeci vezi I zavrsiti Okupaciju Rusije. Sada Putin radi Vojne zar ne vjezbe kad Ukrajinci probaju zauzet Zadnje uporiste .Da nebi moguce ta Ukrainska Vojska Mogli zaglaviti na tom terenu koji je proglasen od Proruskih separatistima kojima Putim moguce da Zavrsnica potez sa blockading Ukrajinske Vojske na Teritoriju proglasen otcjeplenog teritorija gdje Putin moze bez I kakovu promlema za stititi Rusku Manjinu od Ukrajinske Vojske koja ignorira proruske separatista koji traze Svoja prava u Ukrajini samo zato sto su se oduprli EZu to je to .

VL
Avatar kapital3 org
kapital3 org
03:41 07.08.2014.

njih muci tih tisucu ubjenih u ukraini a nitko nista za palestinu...... djubrad jedna

VL
Avatar Vladiostok
Vladiostok
10:06 07.08.2014.

Izvor malezijskog lista smatra da verzija ukrajinske strane o tome da Su-25 ne može da se uzdigne na nivo leta Boinga 777, nije održiva, pošto tu udaljenost lako može da preleti raketa "vazduh-vazduh" P-60, kojom su opremljeni ti bombarderi. Međutim,im, njen kapacitet može biti nedovoljan da dovede do rušenja aviona, zato su i mogli da zatrebaju dodatni pucnji iz aviotopova. Svoje sumnje novinarima izneo je i visoki izvor iz odeljenja civilne avijacije Malezije rekavši da mu nije jasno zašto britanski eksperti govore da na crnim kutijama nije zabeleženo ništa neuobičajeno. "Crne kutije imaju nezavisno napajanje, znači moraju da budu sačuvani poslednjih nekoliko minuta, kada se avion raspao na delove", uveren je on.

VL
XA
xaron
06:47 07.08.2014.

Ovi iz Kijeva se ponašaju kao Assad. Assada su optuživali da ubija vlastiti narod i da je to ratni zločin, a ove hvale da se bore za demokraciju. Cirkus od politike.

VL
Avatar kapital3 org
kapital3 org
04:46 08.08.2014.

ukrainci mnogo zure u ubijanju civila...????

VL
WO
woolfy39
01:49 07.08.2014.

Kumek, malo me vrijeđaš kad se tak predstavljaš, a nisi iz Zagorja ( jer ja jesam)...Vidim da koristiš google prevoditelj, pa se barem predstavi od kud si...Nema frke, mi smo tolerantni i slobodno iznosi svoje stavove pod zastavom zemlje od kud si...:-) Inaće, to kaj govoriš je moguće, ali vjerujem da će do zime to biti gotovo...Ovako ili onako...

VL
IS
istri
23:15 07.08.2014.

nema ruske krajine kao ni srpske u hrvatskoj.ako im ne odgora nek se sele i jedni i drugi.

VL
FL
flok
13:52 07.08.2014.

ajmo, oslobađajte svoj teritorij od prorusa, vojska to jedino može riješiti

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.