Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠTRA KRITIKA

Ukrajina: Milanovićeva izjava je neprihvatljiva, dovodi u sumnju naš teritorijalni integritet

Petrinja: Izjava predsjednika Milanovi?a nakon sve?anog ispra?aja
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
31.01.2023.
u 10:02

"Pitam se bi li Zoran Milanović mogao postati predsjednik svoje zemlje s takvom retorikom devedesetih godina dok se Hrvatska borila da sačuva svoju državnost", izjavio je Nikolenko

Izjavom da Krim više nikada neće biti Ukrajina, hrvatski predsjednik Zoran Milanović doveo je u pitanje teritorijalni integritet Ukrajine i to smatramo neprihvatljivim, napisao je u utorak na Facebooku glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Oleg Nikolenko.

"Pitam se bi li Zoran Milanović mogao postati predsjednik svoje zemlje s takvom retorikom devedesetih godina dok se Hrvatska borila da sačuva svoju državnost? Bi li njegovi glasači pristali zatvoriti oči pred okupacijom dijela svoje zemlje? Sumnjam", napisao je Nikolenko. 

VIDEO O Milanoviću kod Solovjova: Jako mi se svidio prijatelj iz Hrvatske... Kakva šuša!

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović izjavio je jučer u Petrinji da "Krim više nikada neće biti Ukrajina", aludirajući da je međunarodna zajednica već napravila takav presedan s Kosovom. 

Rusija je anektirala Krim 2014. godine

Nikolenko je u svom postu podsjetio da je "Hrvatska zbog vanjske agresije mogla izgubiti trećinu svojeg teritorija". "Ipak, zahvaljujući herojskoj borbi Hrvati su uspjeli zaštititi neovisnost svoje države." 

"Smatramo neprihvatljivim izjave predsjednika Hrvatske, koji je zapravo doveo u pitanje teritorijalni integritet Ukrajine", naglasio je glasnogovornik ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova. Objavu je zaključio zahvalom "hrvatskoj Vladi i hrvatskom narodu na nepokolebljivoj potpori Ukrajincima u borbi protiv ruske agresije". 

VIDEO Plenković o Milanoviću: 'Iz gliba u blato, u živi pijesak, iz lošeg u gore'

Ključne riječi

Komentara 27

DU
Deleted user
10:30 31.01.2023.

Zoki u self destruction modu 😂

Avatar uputnik
uputnik
11:43 31.01.2023.

Prošlog mjeseca ruski vojnik ostavio je pismo svojoj supruzi u kojem piše da su ga silovali Čečeni,nakon silovanja se objesio.

DU
Deleted user
10:21 31.01.2023.

Da je nama netko rekao 92 da Knin nije dio Hrvatske i da nikada neće biti što bi mi rekli? Diplomatski diletant

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije