Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi kriteriji

Ukida se Sanaderova odluka, nova pravila 
tko može u državne vile

jadranka,bijela vila
Duško Marušić/PIXSELL
Autor
Ivanka Toma
19.07.2012.
u 10:00


Koriste li se privatno, troškove plaća sam korisnik, i to po tržišnim cijenama

Predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin odustaje od ljetovanja u državnoj rezidenciji na Brijunima. – Tek sam u srijedu iz Vlade dobio odluku da mi se odobrava korištenje rezidencije, no kako su mi odgovorili vrlo kasno, za njom više nema potrebe. Ljetovao sam u državnoj rezidenciji da bih izbjegao sukob interesa, ali ću sada unajmiti privatni apartman – rekao je predsjednik Vrhovnog suda.

Vrijedit će od iduće godine

Predsjednik Vrhovnog suda, predsjednik Ustavnog suda, potom predsjednik države, a na njegov zahtjev i strani dužnosnici, zatim predsjednik Sabora, a na njegov zahtjev i drugi dužnosnici Sabora i strani dužnosnici, te premijer, a na njegov zahtjev i drugi dužnosnici Vlade i strani dužnosnici na popisu su osoba koje imaju pravo koristiti rezidencije u državnom vlasništvu. To pravo proizlazi iz odluke Vlade od 15. srpnja 2004. godine koja je bila donesena na zatvorenoj sjednici. U toj odluci koja će se, kako je najavljeno iz vlade Zorana Milanovića, mijenjati (ali će izmjene vrijediti tek za iduću sezonu) bit će definirano tko može koristiti rezidencije te koji su to objekti. Tako je navedena vila u Visokoj ulici u Zagrebu, objekti na Brijunima: vila Brijunka, Bijela vila, vVila Jadranka, Kaštela, otok Vanga (Krasnica) i otok Galija, potom vila Lapad u Dubrovniku, vila Kovač na otoku Hvaru, objekt Lukovo Šugarje i objekt Kupari u Kuparima.

Dva objekta otpisana

No, iz toga popisa treba izostaviti objekt u Lukovu Šugarju jer već dulje nije u funkciji te vilu Lapad u Dubrovniku jer je u međuvremenu vraćena bivšim vlasnicima.

Državnim rezidencijama upravlja Agencija za upravljanje državnom imovinom koja ujedno odobrava zahtjeve za njihovo korištenje. Ako se koriste službeno, troškove snosi institucija kojoj korisnik pripada, ako je privatni aranžman, onda sve plaća sam korisnik, i to prema cjeniku određenom po tržišnim kriterijima.

Komentara 18

OB
-obrisani-
10:24 19.07.2012.

Predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin odustaje od ljetovanja u državnoj rezidenciji na Brijunima ***** Nakon što je na Brijunima u društvu Stazića, Opačićke i ŠERBEDŽIJE slavio presudu Glavašu i nije nakon toga smjenjen, potjeran, steran, nekako mu se više nene mili odlazak na Brijune !

Avatar alien79
alien79
10:30 19.07.2012.

Ma vidi ti velmoža kao parazitiraju na grbači pokradene sirotinje, neka neka, 'ćerat ćemo se još mi, što bi rekli naši istočni susjedi...

OB
-obrisani-
10:52 19.07.2012.

Naplatiti ce hrvatski narod svoju patnju !! Biti ce puno onih koji ce dozivjeti sudbinu Ive Sanadera !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije