Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON 18 MJESECI

Ukida se Državni ured za trgovinsku politiku?

denis čajo
Žarko Bašić/PIXSELL
24.05.2013.
u 09:03

Ured je osnovan prije godinu i pol dana, a državu je koštao 15-ak milijuna na godinu

Vlada će uskoro ukinuti Državni ured za trgovinsku politiku, a njegove kadrove i poslove pripojiti Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, neslužbeno doznaje Novi list od više izvora iz Vlade. Procedura ukidanja mogla bi biti dovršena prije ljetne stanke u zasjedanju Sabora jer je nužno izmijeniti akte o ustrojstvu državne uprave.

Ured je osnovan prije godinu i pol dana, a državu je koštao 15-ak milijuna na godinu. Troškovi neće nestati ni nakon gašenja ureda jer će zaposlenici i dalje dobivati plaću, samo unutar drugog tijela državne uprave.

Službeno nisu poznati razlozi ukidanja, ali postoje dvije neformalne verzije. Prema prvoj, Vlada je shvatila da mora na jednom mjestu objediniti sve aktivnosti koje se tiču izvoza i pomoći hrvatskim izvoznicima. Prema drugoj, ured je osnovan da bi nekadašnji potpredsjednik Vlade za vanjsku i europsku politiku Neven Mimica imao "operativce" na koje se može osloniti u svakodnevnom radu, radi čega ured i vodi njegov dugogodišnji suradnik Denis Čajo. Ured je dijelom izgubio smisao kada Vesna Pusić dobila potpredsjedničko mjesto u Vladi, a time i koordinaciju vanjske politike.

>> Mimica premijerova produžena ruka i čovjek za specijalne zadatke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije