Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Španjolska

Uhitili bandu koja je ukrala 700 tisuća litara maslinova ulja

branje maslina na brijunima (1)
Duško Marušić/PIXSELL
09.11.2010.
u 17:41

Talijanska policija navodi da je prije tri godine uhitila sličnu bandu koja je u Španjolskoj ukrala i u Italiju prokrijumčarila 1500 tona maslinova ulja vrijednog 10 milijuna eura

Španjolska policija uhitila je deseteročlanu bandu koja je u maslinarskim zadrugama i uljarama krala ulje, švercala ga u Italiju i tamo prodavala. Procjenjuje se da su na najmanje osam mjesta ukrali 700 tisuća litara ekstradjevičanskoga maslinova ulja vrijednog oko dva milijuna eura. Krali su isključivo ulje koje je bilo spremno za flaširanje - probili bi bačve, a zatim bi crijevom i pumpom ulje prebacili u cisterne i nestali. Španjolsku i francusku granicu prelazili su s papirima na kojima je stajalo da prevoze ulje od maslinovih koštica, koje nije namijenjeno za ljudsku prehranu.

U Italiji se ulje flaširalo i prodavalo pod etiketom marke ulja koje je, kada je originalno, mnogo bolje kvalitete od onoga koje je bilo ukradeno u Španjolskoj. Uhićeno je deset Talijana i jedan Španjolac, a talijanska policija navodi da je prije tri godine uhitila sličnu bandu koja je u Španjolskoj ukrala i u Italiju prokrijumčarila 1500 tona maslinova ulja vrijednog 10 milijuna eura.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
18:05 09.11.2010.

Prednosti Shengena. ;o)

DA
danijelav
14:21 09.02.2011.

Čak i maslinovo ulje se krade :) http://www.maslinovo.hr

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije