Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Uhitili bandu koja je ukrala 700 tisuća litara maslinova ulja

Talijanska policija navodi da je prije tri godine uhitila sličnu bandu koja je u Španjolskoj ukrala i u Italiju prokrijumčarila 1500 tona maslinova ulja vrijednog 10 milijuna eura
09. studenoga 2010. u 17:41 2 komentara 1 prikaza
branje maslina na brijunima (1)
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Španjolska policija uhitila je deseteročlanu bandu koja je u maslinarskim zadrugama i uljarama krala ulje, švercala ga u Italiju i tamo prodavala. Procjenjuje se da su na najmanje osam mjesta ukrali 700 tisuća litara ekstradjevičanskoga maslinova ulja vrijednog oko dva milijuna eura. Krali su isključivo ulje koje je bilo spremno za flaširanje - probili bi bačve, a zatim bi crijevom i pumpom ulje prebacili u cisterne i nestali. Španjolsku i francusku granicu prelazili su s papirima na kojima je stajalo da prevoze ulje od maslinovih koštica, koje nije namijenjeno za ljudsku prehranu.

U Italiji se ulje flaširalo i prodavalo pod etiketom marke ulja koje je, kada je originalno, mnogo bolje kvalitete od onoga koje je bilo ukradeno u Španjolskoj. Uhićeno je deset Talijana i jedan Španjolac, a talijanska policija navodi da je prije tri godine uhitila sličnu bandu koja je u Španjolskoj ukrala i u Italiju prokrijumčarila 1500 tona maslinova ulja vrijednog 10 milijuna eura.

Likovi Matana i Šunje
NI MATAN NI ŠUNJE NE MOGU PREKO
Pustoš uz granicu: U BiH su kupovali gajbu piva za 40 kuna, gorivo za dvije, lijekove... Toga više nema
ISTRAŽUJEMO
Ovo je najčešćih 10 vrsta spavača – prepoznaješ li sebe među njima?