Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠIRI SE ISTRAGA

Uhićene dvije osobe: Nova akcija USKOK-a i policije povezana s plinskim biznisom

Zagreb - Inina zgrada na Aveniji Veceslava Holjevca
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/2
10.10.2022.
u 09:53

Istražitelji su češljali ugovore i račune, istraživali su tijekove novca te tko je što potpisivao i tako se došlo do nekih novih otkrića koja su dovela do nastavka akcije INA.

U nastavku istrage oko akcije INA  uhićene su dvije osobe, a jedna od njih je direktor u INA-i. Uhićenja su se dogodila tijekom istrage za aferu INA u kojoj se Damir Škugor i više osoba sumnjiče da su INU oštetile za oko milijardu kuna. Neslužbeno se doznaje da su trenutačna uhićenja rezultat dosadašnje istrage. A istražitelji su češljali ugovore i račune, istraživali su tijekove novca te tko je što potpisivao i tako se došlo do nekih novih otkrića koja su dovela do nastavka akcije INA.

Neslužbeno doznajemo da su uhićeni Stjepan L., direktor u INA-i koji je zadužen za prodaju plina i energije i Vlado M. iz EVN Croatia Plina. Stjepan L. je bio zadužen za komercijalne usluge te je bio suovlašten za potpisivanje kupnje plina. Njega i Vladu M. se sumnjiči da su antidatirali neke od računa. 

Damir Škugor i Goran Husić, suvlasnik tvrtke OMS, preko kojeg su se radile, kako se sumnja, malverzacije s plinom u aferi Ina još su u Remetincu. Prošli tjedan istražni zatvor ukinut je Josipu Šurjaku dok su još ranije iz Remetinca pušteni Dane Škugor i Marija Ratkić.

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar marela
marela
10:21 10.10.2022.

Eto sto reci?! Prvi uhiceni su pusteni jer kao vise ne mogu utjecati na svjedoke, a sada su uhiceni njihovi bliski suradnici🤮🙈🤔....

AR
aristip2021
10:10 10.10.2022.

Pa u ovoj državi svaki ozbiljan kriminal vezan je uz "plinski biznis" i HDZ-ovo kadroviranje.

MA
Majamaja
10:30 10.10.2022.

Jadna moja Hrvatsko, šta ti rade tvoji državljani..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije