Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
srpska tjeralica

Uhićen umirovljeni general Armije BiH Jovan Divjak

\'A UK Border Agency worker poses with a passport during a demonstration of the new facial recognition gates at the North Terminal of Gatwick Airport near London, November 23, 2009. The gates can be u
Ilustracija
04.03.2011.
u 07:33

Pretpostavlja se da je uhićen zbog optužnice da je, zajedno sa 18 drugih osoba, u svibnju 1992. počinio ratni zločin nad pripadnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu

Umirovljeni general Armije BiH Jovan Divjak (73) priveden je sinoć u zračnoj luci u Beču na osnovi tjeralice koju je raspisala Srbija. Pretpostavlja se zbog optužnice da je, zajedno sa 18 drugih osoba, u svibnju 1992. počinio ratni zločin nad pripadnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, objavio je Radio Sarajevo, a prenose brojni mediji u BiH i Srbiji.

Za srbijanske medije ministar unutarnjih poslova Srbije Ivica Dačić potvrdio je da je Divjak uhićen na osnovi  međunarodne tjeralice za kazneno djelo ratnog zločina u Dobrovoljačkoj ulici koju je raspisala Srbija. Dodao je kako je Divjak priveden sucu koji će odlučiti hoće li mu odrediti pritvor. Divjak je, prema informacijama iz veleposlanstva BiH u Beču, uhićen na osnovi "crvene" tjeralice Interpola iz 2008. koju je Interpol ukinuo, ali ne i Srbija, a srbijanska optužnica je slična onoj protiv Ejupa Ganića koju je sud u Londonu odbacio, podsjeća Radio Sarajevo.

Mediji u BiH i Srbiji podsjećaju da je Jovan Divjak, po nacionalnosti Srbin, bio visoki časnik JNA, a potom i general Armije BiH i "bio je ključna figura otpora Sarajeva tijekom opsade od 1992. do 1995.".

Komentara 438

RI
Riznica
11:25 04.03.2011.

04.03.2011. u 11:21h andjeo je napisao/la: rizo naginjati,a mislis klanjati,klecati,puzati,moliti pa sta je tu cudno, to vam je u genima ---------------------- Ne, nama je u genima da klanjamo i padamo na koljena somo Allahu Velikome i nikom drugom.... Ali vidimim da vi u tome ne vidite razliku pa mislite da treba svakome da padate na koljena , kao i sto radite..

MA
MagicSerb
11:54 04.03.2011.

Srbija dominira!

OB
-obrisani-
10:51 04.03.2011.

i Srbin prokuzio Srbina--vec je i vrijeme´::::

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije