Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ ZGROZIO JAVNOST

Uhićen rasist: Policija ga čekala kod kuće, a novinarima je dovikivao 'Heil Hitler'

Twitter screenshot
13.03.2023.
u 19:02

Mesić se kod kuće nije pojavio do ponedjeljka oko podne, a nije dugo tamo ni ostao jer ga je policija čekala kako bi ga mogla uhititi. Temeljem sudskog naloga prvo je uslijedio pretres njegovog doma, a nakon toga uslijedilo je kriminalističko istraživanje

Snimka rasista koji je izvijeđao dostavljača Wolta iz Indije i time zgrozio javnost uhićen je ovoga ponedjelja u poslijepodnevnim satima. Inače, radi se o Juraju Mesiću (34) zvanim Juka, doznaje Jutarnji list, a živi u Ivanić Gradu. 

Mesić se kod kuće nije pojavio do ponedjeljka oko podne, a nije dugo tamo ni ostao jer ga je policija čekala kako bi ga mogla uhititi. Temeljem sudskog naloga prvo je uslijedio pretres njegovog doma, a nakon toga uslijedilo je kriminalističko istraživanje koje je u tijeku zbog sumnje na javno poticanje na mržnju i nasilje. Snimka na kojoj vrijeđa dostavljača tek je jedna u nizu, a često se u svojim videima osvrtao na strance koje je vrijeđao zbog boje kože, dok je jednom čak Ukrajincima poslao i ''poruku'', salutirajući nacističkim pozdravom desnom rukom u zrak. 

Majka Mesića nije željela razgovarati s medijima zbog šoka kojeg je doživjela, dok je susjeda uhićenog navela kako je Mesić ''obiteljski križ zbog čijeg ponašanja njegova majka pati''. ''Nismo odmah znali što mu policija radi pred kućom jer tijekom nedjelje nismo gledali medije pa ni taj video, ali kad sam u ponedjeljak prijepodne otvorila portale, odmah mi je bilo sve jasno. Nažalost, on je jedan veliki obiteljski križ zbog čijeg ponašanja njegova majka pati. Majka nije zaslužila da joj sin pravi budalu od sebe. Ne znam gdje trenutno radi jer mi se ponekad čini kao da je bez ikakvih obaveza, ali znam da je nekad radio i da nam je govorio kako su ga drugi uvalili u neke probleme pa je morao i na sud'', poručila je susjeda. 

Poznanici tvrde kako Mesić i inače nije prezao od rasističkih uvreda, a čak je i prilikom privođenja počeo psovati novinare i dignuo desnu ruku u zrak. U jednom trenutku ga se čak i čulo kako je viknuo 'Heil Hitler'. 

Ovo nije prvi put da je Mesić imao problema sa zakonom, već se u sudnici našao zbog tučnjave na Božić 2016. u Ivanić Gradu, kada je s prijateljem prišao jednom poznaniku. Prvo ga je, stajalo je tada u optužnici, šakom udario u glavu, nakon čega su ga obojica udarala šakama i nogama dok je bio na podu. Oboje su negirali krivnju i bilo kakav sukob, a sud ih je 2019. nepravomoćno osudio na uvjetne kazne. 

>> VIDEO Zagorska magistrala koju su mnogi nazvali i 'cestom smrti'

Komentara 64

YE
Yeah
01:00 14.03.2023.

Slavonija se sustavno prazni i obezvrjedjuje imovina, a uvoze stranci. Okupacija na tiho?

DU
Deleted user
07:31 14.03.2023.

Covijeku se ne svidja AP-ova puzajuca zamijena Hrvatskog stanovnistva strancima koji s nama nemaju nikakve veze. Ne svidja se ni meni. U cemu je problem? Zasto ga hapse?

DU
Deleted user
22:02 13.03.2023.

E pa dragi naši,upravo ste ponovno dpbili verbalni delikt,to su zapravo poručili,pogledajte zakon,za koji nitko nema pojma,jer su ga vjerojatno progurali dok su frcale iskre oko nebitnih stvari,u zakonu stoji,kako ga je indeks prenio,tj.objavio na znanje svima,da je negiranje holokausta najveći zločin,a onda vam dolazi sitna boranija,pitam se koji je židovski kongres donio ovaj zakon,isti onaj koji imenuje ulice po zagrebu ili...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije