Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pao na granici

Uhićen na Tovarniku: Grk pokušao prokrijumčariti 305.110 kutija cigareta

Grk pokušao prokrijučariti 305.110 kutija cigareta
Foto: PU vukovarsko-srijemska
1/2
07.12.2021.
u 11:08

Djelatnici carine oduzeli su cigarete i skup vozila u svrhu osiguranja naplate trošarinskog duga u iznosu od 5.762.455 kuna.

Iz PU Vukovarsko – srijemske županije izviejstili su kako su djelatnici policije i carine u nedjelju, 5. prosinca, oko 23 sata, na graničnom prijelazu Tovarnik spriječili krijumčarenje 305.110 kutija cigareta. Prema navodima policije toga dana je na ulaznoj graničnoj kontroli, na graničnom prijelazu Tovarnik, pristupio 49-godišnji državljanin Grčke kao vozač teretnog i priključnog vozila bugarskih registracijskih oznaka.

- Zbog sumnje u krijumčarenje obavljena je detaljna kontrola skupa vozila. Pregledom robe u priključnom vozilu, utvrđeno je da se, uz manju količinu deklarirane robe, u sanducima nalazilo ukupno 305.110 kutija više vrsta cigareta bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, izvijestili su iz PU.

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Vozač kamiona je uhićen i, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske uz kaznenu prijavu podnijetu nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Izbjegavanje carinskog nadzora“. Djelatnici carine oduzeli su cigarete i skup vozila u svrhu osiguranja naplate trošarinskog duga u iznosu od 5.762.455 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije