Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEDMORICA OPTUŽENA ZBOG KRIJUMČARENJA

U BiH kupovali cigarete, krijumčarili ih autobusima i oštetili proračun za 2,3 milijuna kuna

Velika zapljena cigareta na graničnom prijelazu u Staroj Gradiški
Ivica Galovic/PIXSELL
02.12.2021.
u 08:17

USKOK tvrdi da su tako prodana najmanje 203 kartonska pakiranja cigareta raznih marki, odnosno 10.150 šteka ili 101. 150 cigareta, čime je proračun oštećen za 2,3 milijuna kuna.

 

Sedam osoba optuženo je za zločinačko udruživanje u sklopu kojeg su krijumčarene cigarete, a optužnicu je protiv njih  podigao USKOK.  Tereti ih se i za utaju poreza te nedozvoljenu trgovinu.

Prema optužnici, mozak svega bio je 59-godišnjak koji se tereti da je organizirao ostale optuženike, kako bi od 26. svibnja 2020. do 21. travnja 2021., na  području Dubrovačko-neretvanske županije, Makarske i Zagreba krijumčarili cigarete.

Cigarete  bez valjanih markica  Ministarstva financija RH, kupovane su u BiH te prevožene u Hrvatsku, a 59-godišnjak se tereti da je  od nepoznate osobe u BiH kupio najmanje 216 kartonskih pakiranja, odnosno 108.000 kutija cigareta raznih marki. Sukladno dogovoru, cigarete je preuzimao  u mjestu Višići u BiH, a zatim ih je prevozio preko granice na područje Metkovića. Iz Metkovića su dalje transportirane u Zagreb, gdje su skladištene prije preprodaje.

Prijevoz je bio organiziran tako da je imao i prethodnicu koja je pazila na policijske patrole. Inače cigarete su pakirane u kofere i torbe te transportirane autobusima. USKOK tvrdi da su tako prodana najmanje 203 kartonska pakiranja cigareta raznih marki, odnosno 10.150 šteka ili 101. 150 cigareta, čime je proračun oštećen za 2,3 milijuna kuna. Pri tome se 59-godišnjak tereti da si je ostvario imovinsku korist od 1,8 milijuna kuna  dok su  njegovi suoptuženici ostvarili imovinsku korist u rasponu od 700 kuna do 13.800 eura. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije