Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI SLUČAJ EPPO-a U ITALIJI

Razbijene dvije skupine krijumčara cigaretama. Uhićeno 12 osoba

Foto: Guardia di Finanza Palermo
1/2
30.11.2021.
u 16:15

U protekle dvije godine talijanska financijska policija presrela je mnoge takve pošiljke, pri čemu je uhitila 36 krijumčara te zaplijenila 23 tone krivotvorenih cigareta.

Talijanska financijska policija, po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO), razotkrila je kriminalne skupine koje su se bavile  krijumčarenjem cigareta. Uhićeno je 12 osoba, zaplijenjen je jedan gliser, sedam vozila i 16.000 eura, priopćio je EPPO.  

Riječ je bila o dobro uhodanom poslu podijeljenom između dvije kriminalne skupine. Jedna kriminalna skupina je organizirala nabavku krivotvorenih cigareta te je bila zadužena za organizaciju krijumčarenja cigareta preko mora iz Sjeverne Afrike u Italiju. Sumnja se i da su pošiljke cigareta na otvorenom moru prebacivali s većeg na manje brodove. Druga kriminalna organizacija čije je sjedište bile u Palermu, bila je zadužena za prihvat cigareta, njihov “uvoz” u Italiju te daljnji transport i preprodaju po tržnicama.

U protekle dvije godine talijanska financijska policija presrela je mnoge takve pošiljke, pri čemu je uhitila 36 krijumčara te zaplijenila 23 tone  krivotvorenih cigareta. Zaplijenili su i 10 brodova, među kojima su bila četiri ribarska i šest glisera, a zaplijenjeni brodovi su bili vrijedni 500.000 eura. Oduzeto je i 170.000 eura.

Ilegalno tržište cigareta vrijedno je oko 3,5 milijuna eura, dok su državni i EU proračun oštećeni za oko šest milijuna eura. Zbog tako velike štete EPPO ured u Palermu je preuzeo ovaj slučaj, što je prvi slučaj u Italiji u kojem su po nalogu EPPO-a izdani nalozi za uhićenja. 

Komentara 1

XA
xaron
21:46 30.11.2021.

Nisam vidio ime Mile Dukanovića na sposku uhapšenih ? Dakle još uvijek “ sarađuje”.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije