Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRUJNI UDAR

Ugostitelj se poskliznuo u poplavljenom kafiću i preminuo

25.01.2009.
u 18:00

ŠIBENIK – U šibenskoj četvrti Dolac podizanje razine mora u prvim satima nedjelje uzrokovalo je strujni udar zbog kojeg je poginuo Zdravko Nuhić Špico (52). Oko jedan sat u noći Špico, vlasnik kafića Leut, zatvorio je lokal i pospremao inventar.

Za samo desetak minuta dogodila se nesreća, pozvana je Hitna pomoć, ali unatoč brzoj intervenciji, Nuhić je oko 2 sata umro u bolnici. Jako jugo i plima u subotu navečer poplavili su rivu i cestu koja kafiće u Docu dijeli od rive i mora te se voda počela prelijevati, a osoblje kafića i gosti našli su se u vodi do gležnja.

Pazite dečki, ima struje
– Nakon što su iz lokala otišli i posljednji gosti, Špico je počeo pospremati stolove i stolce. Gacajući po vodi, poskliznuo se, a da ne padne, jednom se rukom uhvatio za svjetiljku. No, ona je pukla i skupa s njim pala u vodu. Kabeli pod naponom skrivili su kratki spoj i Zdravko je poginuo. Posljednje riječi koje je konobarima ponovio čak nekoliko puta bile su: “Pazite, dečki! Mokro je i sklisko, a ovdje ima struje!” – rekao nam je vlasnik susjednog kafića Domald Vlado Kužina.

Poplave za plime
S plavljenjem ugostiteljskih objekata u prvome redu kuća do mora Dolačani muku muče već nekoliko godina. U Docu nema kanalizacije, već su kućanstva spojena na kanale za odvodnju oborinskih voda. I baš zbog toga je more uz obalu često prepuno fekalija, a za velikih kiša i plime, po zakonu spojenih posuda, voda iz odvodnih kanala i šahtova poplavi sve prostorije u prizemlju.

– Poginuo je jer su nas zaboravili spojiti na kolektor. Upozoravali smo ih i molili, ali kod nas netko mora poginuti da bi se nešto napravilo – rekao je Kužina. Zbog smrti kolege danas su u Docu svi kafići bili zatvoreni, a vlasnici i osoblje sanirali su štete.


Sustav kriv za poplave u Docu?

Šibensku gradonačelnicu Nedjeljku Klarić zgrozila je tragedija te će se sastati s predstavnicima Vodovoda i odvodnje. – Upućujem iskrenu sućut obitelji preminulog. Moramo vidjeti što se dogodilo. Je li glavni uzrok čestih poplava u Docu to što prvi red kafića nije spojen na sustav, morat će struka dokazati – kaže.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije