Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prozivaju vlast

Udruženje obrtnika Senj: Obrtništvo je na najnižim granama

senj
Iva Vidović/VLM
18.03.2013.
u 11:45

Upozoravaju kako u Senju ima gotovo 700 nezaposlenih od kojih 87 ima višu ili visoku stručnu spremu.

U priopćenju poslanom medijima Obrtnička komora Ličko-senjske županije - Udruženje obrtnika Senj upozorava na nikada lošiju situaciju obrtnika na području tog grada, ali i županije. Za sve prozivaju lokalnu vlast, odnosno njezinu pasivnost.

Poručuju kako će u predizborno vrijeme ponovno slušati kako je za situaciju kriva gospodarska kriza, te da neće izostati ni \"pusta obećanja  projektima, poduzetnim mjerama i aktivnostima koje već jesu ili će vrlo brzo unaprijediti naš rad i poslovanje te doprinijeti boljitku naše svakodnevice\".

Ističu kako se u posljednje vrijeme pozivaju poduzetnici da prijave projekte za sredstva iz EU fondova no \"zaboravljaju navesti da je u prošloj godini kroz ovaj program, u kojem je ukupno na raspolaganju bilo 70,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava, u Ličko-senjsku županiju stiglo 181.931,80 kuna, odnosno odobrena su samo dva obrtnička projekta\".

\"Obrtništvo sa stoljetnom tradicijom na području Grada Senja nikada nije bilo na nižim granama, a dobro se sjećamo da su vremena u prošlosti bila puno teža nego sadašnja, iako nas cijelo vrijeme vladajući pokušavaju uvjeriti u suprotno. Obrt kao djelatnost nikada do sada nije bio zapostavljen i ne uvažavan od strane lokalne vlasti kao danas\", stoji u priopćenju.

Upozoravaju kako u Senju ima gotovo 700 nezaposlenih od kojih 87 ima višu ili visoku stručnu spremu. U posljednjih pet godina zatvoreno je 65 obrta, a većina senjskih obrta radi samo fiktivno.

\"Na kraju zaključujemo, mogu li vlastodršci koji nikada nisu radili u realnom sektoru, bez iskustva u gospodarstvu, razumijeti one kojima je to svakodnevna sudbina? Nadamo se i očekujemo promjene u pristupu obrtništva Grada Senja bez kojih naš grad ne može i neće dočekati bolje sutra\", zaključuje se u priopćenju Udruženja obrtnika Senja na čelu s predsjednikom Berislavom Gržanićem.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije