Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga Franak:

'Donesena prva presuda za ništetnost kamate u kreditu s valutnom klauzulom u eurima'

Udruga Franak
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
05.03.2015.
u 08:07

Zbog zaštite stranke u postupku ne mogu dati više detalja o presudi

Udruga Franak tvrdi kako je donesena prva presuda za ništetnost kamate u kreditu s valutnom klauzulom u eurima.

Na svom su profilu na Facebooku objavili kako je Općinski sud u Labinu donio presudu protiv OTP banke, no kako zbog zaštite stranke u postupku ne mogu iznijeti više detalja.

 

>> Udruga Franak: Ne pristajemo na socijalne modele!

>> Udruga Franak dužnicima: Pošaljite HNB-u Zahtjev za inspekcijski nadzor

Komentara 22

CR
crocro
09:28 05.03.2015.

Bravo udruga Franak. Boriti se za sve dužnike jer svi dužnici jednako podliježu lihvarskim kamatama i svi će jednoga dana postati dužnički robovi. Danas rate ne mogu pćati oni s manjim prihodima. Sutra rate neće moći plaćati zbog lihvarskih kamata niti svi ostali. Ne dajte da vas razjedine i podijele, ako to uspiju, nema smisla daljnjeg postojanja vaše udruge. Sada radite dobro, držite svoj stav, imate alate koji vam idu u prilog i ne popuštajte pred bankama. Kada bi se izvršila konverzija i "ubila" lihvarska kamata, svi dužnički robovi bili bi slobodni i konačno bi mogli zakonito otplaćivati svoje kredite svaki koliko se zadužio bez ičije pomoći. Lihvarenje u Hrvatskoj treba sada zaustaviti ili se to neće nikada dogoditi. Ako u Hrvatskoj primate kune, onda ne možete otplaćivati u francima. U svojim matičnim zemljama tako ne posluju, tako posluju samo u zemljama koje ne poštuju svoju valutu. Ako sada odstupite od svojih zahtjeva koji su realno i zakonito utemeljeni i oni vas "preveslaju žedne preko vode", to će biti tragedija za sve dužnike i nikada se neće osloboditi okova dužničkih robova.

JD
jdoranic
10:58 05.03.2015.

uopće se nije smjelo dozvoliti kredite s bilo kakvom valutnom klauzulom, jer je to negacija našeg monetarnog suvereniteta. postoje li u njemačkoj krediti u dolarima? ili u velikoj britanji u francima? naravno da ne postoje! banke su iskoristile za sebe povoljne okolnosti, ali po meni je glanvi krivac hnb jer je to dozvolio! sad je to jako teško ispravljati

NA
Nadalinaaa
09:44 05.03.2015.

Niste se trebali sudski boriti, imamo mi HNB i hrvatsku Vladu koji brinu o općem dobru, i pravima svojih građana. Jer, ako oni ne brinu, čemu uopće služe?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije