Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezultat pregovora

Učiteljima koji rade s djecom s teškoćama čak 550 kuna manje plaće

Željko Stipić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
19.06.2018.
u 11:02

Nakon potpisanog kolektivnog ugovora stigle prve isplate za svibanj. Učitelji, nastavnici i defektolozi šokirani

I do 550 kuna manje plaće imaju učitelji, stručni suradnici logopedi i defektolozi iz centara za obrazovanje djece i mladih s teškoćama u razvoju nakon što je u svibnju s ministricom obrazovanja Blaženkom Divjak potpisan kolektivni ugovor.

Ništa bolje nisu prošli ni nastavnici osnovnih škola, a kako to upozorava Željko Stipić, predsjednik Sindikata Preporod, učitelji će takvim smanjenjem na godišnjoj razini izgubiti cijelu jednu plaću.

– Kad su ga 15. svibnja potpisali, ministrica Blaženka Divjak i ostali sindikati isticali su da ćemo zadržati postojeće plaće i prava te da će se administrativni poslovi učitelja smanjiti. Mi smo pažljivije čitali ugovore i znali smo da neće biti tako. Zato smo čekali da stigne plaća za svibanj kako bismo se uvjerili. Protestirali smo protiv tih ugovora. Plaće su smanjene, posebno u osnovnim školama – rekao je Stipić za TV Jadran.

– Stari kolektivni ugovori potpisivani su u dubokoj ekonomskoj krizi. Sad kad je sve povoljno, ispada da su znatnom broju zaposlenika smanjili plaće – kazao je sindikalac Stipić. Upozoravaju sindikalci da učitelji za rad po individualiziranom pristupu nisu dobili naknadu niti će je dobiti.

Komentara 3

GV
golub Vaso
13:11 19.06.2018.

vjerodostojno

OB
ObrenM
17:28 19.06.2018.

Koliko su Divjakusa i ostali vladajuci politicki "uhljebi" u kratko vrijeme umnogostrucili svoje materijalno stanje ?! Dotle kao pijavice piju krv onima od kojih zive.

ZA
zarac
14:14 19.06.2018.

Ovo je vrlo glasna i jasna poruka mladima koji razmišljaju da li otići iz Hrvatske ili ne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije