Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREKINULI ŠTRAJK

Mališani OŠ Čepin ponovno na nastavi, razrednik bi se mogao vratiti u rujnu

Čepin OŠ miroslav krleža
Marko Mrkonjić/PIXSELL
06.03.2015.
u 09:23

Nažalost, ovaj put nismo uspjeli ublažiti posljedice, ali nadamo se da smo počeli rješavati uzroke problema, poručuju roditelji

Devetnaest učenika 2.b razreda OŠ Miroslava Krleže u Čepinu danas je ponovno sjelo u školske klupe, nakon što je tri dana provelo kod kuće u štrajku. Prosvjedovali su, podsjetimo, što im je tri mjeseca prije kraja školske godine razrednik Danko Pospišil proglašen tehnološkim viškom i dobio otkaz.

Zamijenila ga je učiteljica Genoveva Franjković koja je po istom principu otkaz dobila u rujnu 2012., no sudskom se presudom nedavno uspjela izboriti za povratak u školu.

- Ponovno se pokazalo kako sustav ima puno mana i nije zaštitio našu djecu. Nevjerojatno je da ne postoji niti jedan segment u sustavu školovanja koji bi mogao uzeti u obzir potvrde stručnjaka o ugrožavanju zdravstvenog stanja djeteta. Pokazalo se da niti jedan argument nije dovoljan da se spriječi promjena nastavnika pred kraj školske godine – stoji u priopćenju roditelja. Njihova borba, nastavljaju, nije bila uzaludna, ustanove su se "uključile i konačno počele pričati o osobnim odgovornostima pojedinaca".

- Nažalost, ovaj put nismo uspjeli ublažiti posljedice, ali nadamo se da smo počeli rješavati uzroke problema. Nadamo se da se u budućnosti neće donositi odluke bez sagledanja odgovornosti i mogućih posljedica, koje su već vidljive na našoj djeci – ističu. Sve čine, dodaju, za dobrobit mališana pa su odlučili poslati ih danas na nastavu.

- Nastavit ćemo upozoravati na nepravdu i spremni smo surađivati sa školom kako bi je se približilo roditeljima. Naša je suradnja važna, ali je trenutno na jako nisko razini - ocjenjuju. U učionici 2.b razreda od utorka, kada je učiteljica Franjković vraćena na posao, sjedilo je samo dvoje đaka. Županijski Upravni odjel za prosvjetu najavio je kaznene prijave protiv bivšeg ravnatelja i tajnice koje smatraju odgovornima za "nezakonit otkaz Genovevi Franjković". Škola im je obećala, tvrde roditelji, vratiti razrednika Pospišila u rujnu.

>>Škola alarmirala Centar za socijalni rad zbog jer učenici bojkotiraju nastavu

>>Mališani drugi dan ne idu na nastavu jer su ostali bez omiljenog razrednika

Komentara 2

IB
ivan.biljan68
09:33 06.03.2015.

kad se netko sjeti,netko dobije otkaz,a djeca navikla na nastavnika,pa im fali.Nije to kao u nekom poduzeću;ode šef,doći će drugi,to su djeca,koja drugačije svaćaju,na svoj dječiji način,a ne kao mi,odrasli"-treba ih razumjeti.

IV
Ivanveliki
11:28 06.03.2015.

pa kako se može uopće dogoditi da ni krivom ni dužnom razredniku daju otkaz samo zato sto su izgubili sud i bivsu djelatnicu moraju vratiti na posao? Nađite joj drugo radno mjesto, jer ovako nimalo niste dobar primjer djeci koja od vas dozivljavaju nepravdu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije