Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavljaju bojkot

Škola alarmirala Centar za socijalni rad zbog jer učenici bojkotiraju nastavu

Čepin OŠ miroslav krleža
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
05.03.2015.
u 15:21

Prosvjeduju jer im je omiljeni razrednik proglašen tehnološkim viškom, a zamijenila ga je druga učiteljica, i to temeljem sudske presude

Učenici 2.b razreda OŠ Miroslava Krleže u Čepinu kod Osijeka, njih 19, ni danas nisu išli na nastavu, a škola je alarmirala Centar za socijalni rad. Njihov je to prosvjed jer im je razrednik Danko Pospišil proglašen tehnološkim viškom i otpušten, a zamijenila ga je učiteljica Genoveva Franjković koja je, sudskom presudom, vraćena na posao u utorak.

Ni sastanak s ravnateljicom Brankom Mack Savanović danas nije uspio prekinuti prosvjed đaka i roditelja.

- Obećala nam je da će se učitelj Pospišil vratiti na posao u rujnu, i to u njihov razred. No, mi se za to i nismo borili, već nam je sporno što se tri mjeseca prije kraja školske godine mijenja učitelj – kaže nam majka Nina Markulj Hedgy.

>> Mališani drugi dan ne idu na nastavu jer su ostali bez omiljenog razrednika

Komentara 8

MV
mvalid11
16:25 05.03.2015.

A kakve veze s nastalom situacijom ima Centar za socijalnu skrb? Jesu li oni babe roge koje će zastrašiti djecu da moraju pod svaku cijenu ići u školu pa i onda kad im se na silu nameću neka rješenja.

MV
mvalid11
16:21 05.03.2015.

Bravo djeco, imate moju podršku na prosvjed. Treba se učiti od malih nogu što znaći biti svjestan građanin i slobodno iskazati svoje nezadovoljstvo kad institucije rade greške.

LA
Lavica7
18:04 05.03.2015.

Bravo djeco!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije